Tänään on 25.02.2018 16:00 ja nimipäiviään viettävät: Tuija, Tuire ja Jessica. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kaakao kermavaahdolla: PORKKANA-KUPPIKAKUT

Julkaistu: · Päivitetty:

Onpa tullut leivottua ahkerasti viime aikoina. Runebergin torttuja, laskiaispullia, sämpylöitä, keksejä.. Ja nyt ystävänpäivän kunniaksi leivoin pieniä porkkana-kuppikakkuja. Mehevät ja reilusti kanelilla maustetut porkkanaleivokset ovat ehdottomasti yksiä parhaimpia leivonnaisia mitä tiedän. Blogista löytyykin jo reseptit parhaisiin porkkanaleivoksiin , sekä aivan ihaniin porkkanakakkudonitseihin . Porkkanaleivonnaiset eivät sen enempää esittelyä kaipaa, joten mennään suoraan reseptiin. Tällä ohjeella saat tehtyä kaksi pellillistä minikuppikakkuja. Halutessasi voit jättää ohjeesta hasselpähkinärouheen pois, mutta mielestäni ne tuovat leivoksiin kivaa suutuntumaa. PORKKANA-KUPPIKAKUT 48kpl TAIKINA: 5 munaa 1,5dl fariinisokeria 1,5dl sokeria 5dl vehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 1tl ruokasoodaa 1tl vaniljasokeria 5tl kanelia 5dl porkkanaraastetta (n.250g porkkanoita) 1dl hasselpähkinärouhetta 2dl rypsiöljyä 1. Vaahdota munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 2. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri sekä kaneli ja sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa taikinaa ei enää vatkata voimakkaasti, vaan ainekset ainoastaan sekoitetaan keskenään. 3. Lisää lopuksi porkkanaraaste, hasselpähkinärouhe sekä öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. 4. Pursota tai annostele lusikan avulla taikina mini-muffinipellin voideltuihin koloihin. KUORRUTE: 300g maustamatonta tuorejuustoa 50g pehmeää voita 4dl tomusokeria 1tl vaniljasokeria 2rkl sitruunamehua 1. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Viimeistele nomparelleilla tai esimerkiksi hasselpähkinärouheella. VINKIT - Porkkanaleivokset ovat parhaimmillaan 1-2 päivää leipomisesta. Voit halutessasi leipoa kuppikakut tarjoilua edeltävänä päivänä ja kuorruttaa tarjoilupäivänä. - Säilytä kuorrutetut kuppikakut kannellisessa rasiassa jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Näin maut pääsevät paremmin esiin! - Tällä reseptillä saat tehtyä myös porkkanaleivoksia, kun paistat taikinan korkeareunaisessa vuoassa jonka koko on noin 25x35cm. Näitä meillä herkuteltiin tänään ystävänpäiväkahveilla ja taas lähti vieraiden mukana muutama leivosrasia muita ilahduttamaan. Meillä on nyt ollut muutamia sellaisia päiviä, että taaperolta on jäänyt normaalit päiväunet väliin. Tänään oli tarkoitus päiväunien aikaan siivota ja valmistaa ruokaa, joten saatiin aikamoinen härdelli aikaiseksi kun lapsi ei nukkunutkaan, mulla jäi päiväkahvit juomatta ja ruuanlaitto venyi ja venyi.. Kunnes ovikello soi ja saatiin super ihania vieraita kylään. Kerron tästä lisää toisessa postauksessa, sillä olen muutenkin suunnitellut kirjoittavani taas enemmän meidän kuulumisia näiden reseptien lisäksi. Oikein ihanaa Ystävänpäivän iltaa!  ♥

Avainsanat: taikina päivä porkkanaraaste porkkana sämpylä säilyttää sähkövatkain super reseptit kuppikakut öljy ystävänpäivä vinkki vieras vehnäjauho vaniljasokeri valmistaa vaihe vaahto tässä pieni pehmeä ohje muutama muna mitä mini maku maustamaton leipoa leivonnainen leivinjauhe lapsi kylä kuppikakku kuorrute tuorejuusto torttu tomusokeri tarkoitus tarjoilu kuohkea koko keksi kaneli jääkaappi jättää ihana fariinisokeri esittely esimerkki blogi annostella aines 2dl 250g sokeri sitruunamehu siivota siivilöidä rypsiöljy ruokasooda ruoka runeberg resepti päiväuni