Tänään on 27.05.2018 20:31 ja nimipäiviään viettävät: Ritva ja Ingeborg. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Katan köksänvihko:

Mustikkarahkapiirakka

Julkaistu: · Päivitetty:

Tein tätä piirakkaa silloin kun mustikat oli juuri kerätty metsästä ja äiti niitä minulla lahjoitti ison pussillisen. Mustikkapiirakkaa on ennenkin tullut tehtyä, mutta rahkaisena en ole juuri mustikkapiirakkaa aiemmin kokeillut. Toimi kyllä oikein hyvin. Täytteeseen voisi kyllä lisätä esimerkiksi vaniljanmakuista tuorejuustoa, toimisi varmasti oikein hyvin ja marjoja voi tietysti vaihdella maun mukaan. Pohja: 100g voita 3/4 dl sokeria 1 muna 2 ½ dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta Täyte: 4dl mustikoita (tai muita marjoja) 1 dl maitoa/kermaa 2 dl rahkaa ½ dl sokeria 1 muna 2 tl vaniljasokeria Ohje: Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna sekoittaen. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Tee täyte: Levitä mustikat piirakkapohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset yhteen ja levitä mustikoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.

Avainsanat: muna minuutti sokeri sekoittaen rahka pohja piirakka ohje muut mustikka metsä marja lisätä äiti voitele voi vehnäjauho vaniljasokeri vaahto uuni täyte tuorejuusto tee taikina leivinjauhe lahjoittaa kerätä esimerkki dl aste aines 100g