Tänään on 15.08.2018 18:44 ja nimipäiviään viettävät: Marjatta, Marja, Jaana, Marjo, Marita, Marjut, Marjanne, Maritta, Marjaana, Marjukka, Marjanna ja Marlene. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Katan köksänvihko:

Inkivääriporkkanasosekeitto

Julkaistu: · Päivitetty:

Toinen keittoruoka heti tomaattikeiton perään. Keitot ovat yleensä mukavan halpoja, nopea tekoisia ja helppoja. Sosekeitot maistuvat ainakin minulle oikein hyvin, kunhan mausteet ovat kohdallaan. Sellaista litkua, mikä ei maistu miltään on aika ikävää vaan nieleskellä. Tein tätä muutama viikko sitten ensimmäisen kerran ja hyvää tuli, mutta nyt kun lisäsin vielä kaksi kasvisliemikuutioita, niin maku oli kertakaikkiaan herkullinen. Lisäksi kaadoin vähän ylimääräistä vettä pois kun kasvikset olivat pehmenneet, niin keitosta tuli täyteläisempää ja maukkaampaa. Ja vielä kun keiton teki oman kasvimaan porkkanoista, niin siitä tuli aivan täydellistä. Täydellinen syksyn ruoka! Ainekset: 1kg porkkanoita 4 perunaa 1 sipuli 1-2 rkl inkivääriä 1 rkl öljyä 7dl vettä 2 kasvisliemikuutioita suolaa ja pippuria timjamia valkopippuria 2-2.5dl ruokakermaa Ohje: Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää sipuli ja inkivääri kuullottumaan. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, mausteet ja juurespalat. Hauduta, kunnes juurekset ovat pehmeitä (n.25-35min). Halutessasi voit valuttaa keitinvettä vähän pois, mikäli haluat keitosta täyteläisempää. Soseuta ja lisää kerma. Vinkkinä sanoisin, että voit vielä kuullottaa pannulla leipäkuutioita ja ripotella niitä keiton päälle. Tai sitten herkuttele tuoreiden sämpylöiden kera.

Avainsanat: suola öljy ylimääräistä viikko vesi valkopippuri täydellinen sipuli ruokakerma ripotella porkkana halpa aines inkivääri hienontaa herkullinen pippuri peruna pehmeä pannu paloitella ohje nopea muutama mauste maku maistua kuumenna kuori kerma keitto keitinvesi tuli timjami syksy helppo kattila kasvikset juures iso aika


blogivirta.fi