Tänään on 19.02.2018 06:08 ja nimipäiviään viettävät: Eija ja Fritjof. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Katan köksänvihko: Syntinen suklaakakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Tein tätä kakkua jo jokin aika sitten. Kuten blogistani on ehkä saattanut huomata rakastan suklaata ja makeaa. Suklaa pelastaa pahan päivän ja kun siihen yhdistää vielä pähkinöitä, niin paikka taivaassa on taattu. Tykkään työstää suklaata ja pidänkin ystävilleni vuosittain suklaajuhlat syntymäpäiväni kunniaksi. Marraskuussa on siis taas luvassa paljon erilaisia suklaaherkkuja, joita varmasti tännekin laittelen. Viime vuoden herkut, eivät menneet aivan nappiin, joten tänä vuonna pitää taas vähän suunnitella paremmin ja testailla etukäteen. Tämä kakku voisi hyvinkin päästä listalle, sillä ystäväni eivät tätä ole vielä päässeet maistamaan. Ainekset: Pohja: 90g paahdettuja ja kuorittuja hasselpähkinöitä 140g hienoa sokeria 90g pilkottua tummaa eli väkevää suklaata 180g pilkottua taloussuklaata 180g pilkottua suolatonta/vähäsuolaista voita 4 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina 1tl vaniljasokeria 30g vehnäjauhoja 1/4tl suolaa 1/4tl viinikiveä (itse korvasin tämän 1/4tl leivinjauhetta, joka ilmeisesti sisältää viinikiveä, tai niin ainakin googlen kautta löydetty sivusto väitti ;) Mutta viinikiveä saa siis apteekista, jos sitä haluat) Koristelu: 1 annos suklaakuorrutetta 30g valkoistasuklaata 30g maitosuklaata Suklaakuorrute: 90g tummaa eli väkevää suklaata 90g taloussuklaata 125g suolatonta/vähäsuolaista voita 1rkl siirappia Ohje: Paahda hasselpähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin 8min. Ota pähkinät uunista ja anna hetki jäähtyä. Kaada sitten kaikki pähkinät keittiöpyyhkeen sisään ja hiero niistä pyyhkeellä kuoret pois. Jauha sitten pähkinät ja 2rkl sokeria. Sulata suklaat voin kanssa vesihauteessa ja jätä odottamaan. Vatkaa keltuiaiset ja 90g sokeria paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon lämmin suklaaseos ja vaniljasokeri. Sekoita keskenään jauhot ja suola sekä hasselpähkinä-sokerijauho ja lisää ne suklaaseokseen. Vatkaa valkuaiset ja viinikivi(leivinjauhe) pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista (90g) ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää isolla metallilusikalla lusikallinen vaahtoa suklaaseokseen ja sekoita varovasti. Sekoita sitten loputkin vaahdosta mukaan. Kaavi taikina voideltuun vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 190 asteisessa uunissa noin 35-40minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä ritilällä ja kumoa sitten kakkualustalle. Valmista suklaakuorrute: Sulata suklaat muiden ainesten kanssa vesihauteessa ja sekoita välillä. Levitä neljännes kuorrutteesta kakun päälle sitomaan pinnan muruisuutta (tai kuten itselläni, kaada kaikki kuorrute kakun 'kuoppaan' ja levitä tasaiseksi). Anna jähmettyä jääkaapissa. Peitä kakku lopulla kuorrutteella, jos kuorrute on jähmettynyt, voit sulattaa sitä vesihauteessa. Sulata koristeluun tarvittavat suklaat erikseen vesihauteissa ja pursota vuoron perään kakun päälle ympyröiksi. Muotoile kuvio vetämällä viivoja puikolla kakun pintaan. Nauti! Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kera!

Avainsanat: paahdettu paahtaa ohje odottaa muna marraskuu makea maitosuklaa maistaa löydetty lämmin lista leivinpaperi leivinjauhe kuvio kuorrute kuori koristelu kakku jääkaappi jauhot huomata hetki herkku google blogi aste annos aines aika siirappi rakastaa päästä päivä pähkinä puikko pohja pitää pinna voidella pelastaa paikka paha vesihaude varovainen vaniljasokeri valmis vaahto uuni tänne tarvita taikina suunnitella suola sulattaa sulata suklaa suklaakakku sokeri sivusto sisältää ystävä vuoro vuoka