Tänään on 21.08.2018 00:08 ja nimipäiviään viettävät: Soini, Veini ja Sven. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Katan köksänvihko:

Herkulliset suklaamuffinsit

Julkaistu: · Päivitetty:

Tein näitä reilu kuukausi sitten kun halusin viedä työssäoppimispaikkaani jotain kiitokseksi mukavalle työporukalle. Tein nämä Olivia lehden ohjeen mukaan, jossa huomasin, että ohjeesta puuttui kokonaan suklaan lisääminen taikinaan. Noh, onneksi muistin lisätä suklaan, eikä se jäänyt odottelemaan pöydälle. Lisäsin nyt tähän ohjeeseen suklaa lisäämisen, jottei se ensi kerralla unohtuisi. Työporukka tykkäsi näistä oikein kovasti ja itsellenikin nämä maistuivat vähän turhankin hyvin! Ainekset: 150g tummaa-/maitosuklaata 100g sulatettua voita 2 munaa 1 dl ranskankermaa 2 dl sokeria 3½ dl jauhoja 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria Kuorrutus: 100g suklaata 50g voita n. 2dl tomusokeria Koristeeksi: Marianne Crush-rouhetta Ohje: Leikkaa suklaa rouheeksi. Sulata se ja anna jäähtyä. Riko munat yksitellen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon sulanut ja jäähtynyt voi ja ranskankerma. Lisää suklaa. Sekoita sokeri, jauhot, sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää jauhoseos munaseokseen nopeasti. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, testaa kypsyys tikulla. Tee kuorrute: Kuumenna kattilassa voi ja suklaa, kunnes voi ja suklaa alkavat sulaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri, kunnes seos on levitettävää. Levitä kuorrute muffinseille ja koristele Marianne Crush-rouheella.

Avainsanat: voi viedä vaniljasokeri sooda sokeri seos ranskankerma rakenne pöydälle puuttua onni olivia ohje muna muisti minuutti marianne lisätä liesi leivinjauhe kuumenna kuukausi kuorrutus kuorrute kuhlo kulho koristella koriste keskitaso kattila jauhot jauhoseos herkullinen dl aines 2dl 100g uuni tomusokeri testata tee taikina sulata sulaa suklaa


blogivirta.fi