Tänään on 20.07.2018 12:06 ja nimipäiviään viettävät: Marketta, Maarit, Reetta, Reeta, Maaret, Margareeta, Margareta, Margit, Marit, Greta ja Gretel. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kääpiölinnan köökissä:

Sitruunainen, gluteeniton britakakku ♥

Julkaistu: · Päivitetty:

Britakakku on sellainen herkku, jota on aivan pakko tehdä aina kesäisin. Tällä kertaa tein kakusta gluteenittoman ja täytteeseen lisäsin jääkaapista löytyneen lemon curd-purkin jämät. Sen lisäksi tein kakusta pienemmän, mutta korkeamman, kuin yleensä. Leikkasin siis pohjan neljään osaan ja kasasin korkeaksi kakuksi. Voit ihan hyvin tehdä tästä sellaisen perinteisen, matalamman version. Pohjan ohjeen nappasin K-Ruoka-sivustolta . Vaikka kakku onkin melkoisen makea, niin onhan tämä kyllä ihan hirmuisen hyvää! Lemon curd sopii täytteeseen erinomaisesti, eikä tuo gluteeniton pohja eronnut mitenkään tavallisesta. Gluteeniton britakakku  Pohja: 150g voita 1½ dl sokeria 4 keltuaista 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1½ dl maitoa Marenki: 4 valkuaista 2 dl sokeria Täyte: 4 dl vispikermaa vajaa 150 g lemon curdia 1-2 tl vaniljasokeria tomusokeria maun mukaan Väliin ja päälle: tuoreita mansikoita pensasmustikoita   Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.   Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.   Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi tai neljään osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon lemon curd ja vaniljasokeri ja makeuta halutessasi lisää tomusokerilla.   Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja ripottele pinnalle marjoja. Nosta toinen torttulevy päälle.    Jos teet pienen, mutta korkeamman kakun, nosta yksi neliö tarjoiluvadille, levitä päälle 1/3 kermaseoksesta ja maun mukaan marjoja. Nosta päälle toinen levy, täytä. Päällimmäiseksi jää torttulevy ilman täytettä. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.

Avainsanat: jauhoseos herkku gluteeniton maito levy lemon leivinpaperi leivinjauhe leikata koristella kesä kerma kakku jääkaappi jää pinta pieni perinteinen pensasmustikka pehmeä ohje neljä neliö minuutti marja mansikka makea tomusokeri teet taikina sokeri sivusto seos ruoka rasva purkki puoli pohja veitsi vaniljasokeri vaahto uunipelti täyte mustikka makeat leivonnaiset leivonta kakut foodlover vispikerma ero dl anna


blogivirta.fi