Tänään on 23.07.2018 14:26 ja nimipäiviään viettävät: Olga ja Oili. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Sillä sipuli:

Todella mainio mustekala-perunasalaatti

Julkaistu: · Päivitetty:

Tässäpä meidän leveysasteille hieman eksoottisempi perunasalaatti! Maistuvuus on taattu kun sekoitetaan keskenään uusia perunoita, muhitettua mustekalaa ja varsiselleriä. Kokonaisuus on täyttävä ja samaan aikaan myös raikas.  Mustekaloja hauduttaessa päätimme jo hetimiten että teemme niistä erilaisia ruokia. Toisen kolmesataa grammaisen lonkeroveijarin nakkasimme kokonaisena grilliin, toisen perunasalaattiin. Molemmat tavat olivat senverran hyviä että niitä tehdään varmasti toistekin. Perunasalaattiin ohjeen saimme samaisesta Giorgio Locatellin kirjasta "Made in Italy - food and stories" , josta tavasimme mustekalojen haudutusvinkitkin. Locatellin ohjeessa mustekalan osuus on suurempi ja esillepano varmasti hienompi. Kuuluisa kokki laskee perunasalaatin vinegretillä makuvirkistettyjen salaatinlehtien päälle. Me tyydyimme rustiikkisempaan ja ah niin ihanaan kokonaisuuteen. Lämmin suositus tälle perunasalaatille! MUSTEKALA-PERUNASALAATTI kypsennä ja mausta mustekala:  1 mustekala (meillä 300 g) ½ chili 1 dl lehtipersiljaa 2 valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä Hauduta mustekala omissa "mehuissaan": Älä mausta mustekalaa mitenkään ennen muhitusta, muuten teet siitä sitkeää. Laita kaikki raaka-aineet kannelliseen paistinpannuun tai kasariin ja pane kansi päälle. Muhittele pienellä lämmöllä noin 45 minuuttia välillä käännellen. Mustekalat päästävät itsestään nestettä. Kypsennysaika riippuu mustekalan koosta. Isolla möllykällä se voi ottaa 1½ tuntiakin. Mustekala on kypsää kun terävä veitsi uppoaa siihen helposti. Kokeile tätä paksuimmasta kohtaa mustekalaa. Nosta mustekala pois kasarista. Pilko mustekalan pää ja lonkerot suupaloiksi. Laita kulhoon.  1 valkosipulinkynsi ½ dl lehtipersiljaa ½ dl sitruunamehua 1 rkl oliiviöljyä  Silppua valkosipulinkynsi ja lehtipersilja yhdessä ihan pieneksi muhjuksi. Lisää mustekalapalojen päälle. Lisää myös sitruunamehu ja öljy. Sekoita hyvin. Tämän vaiheen voit tehdä jo muutaman tunnin ennen varsinaisen salaatin kokoamista.  perunasalaatti: 8 varhaisperunaa 2 rkl oliiviöljyä 1 sipuli 3 rkl valkoviinietikkaa 2 varsisellerinvartta nippu ruohosipulia suolaa mustapippuria Keitä tai höyrytä varhaisperunat. Pilko suupaloiksi.  Pilko sipuli pieneksi. Lämmitä oliiviöljy pienessä kattilassa. Muhita sipuli pehmeäksi öljyssä, älä ruskista. Lisää valkoviinietikka ja anna höyrystyä kokonaan pois. Ota pois liedeltä.  Sekoita keskenään perunapalat ja sipuli. Lisää varsisellerinpelat ja ruohosipulisilppu. Lisää lopuksi myös maustetut mustekalapalat.  Lisää tarpeen mukaan suolaa ja mustapippuria.  Kuiva roseviini on kyllä loistava pari kesäisten ruokien kanssa!

Avainsanat: salaatti lisäke *peruna *mustekala öljy voi veitsi varhaisperuna valkosipulinkynsi terävä teet suositus suola sitruunamehu sipuli silppu ruskistaa ruoka ruohosipuli raikas raaka päättää pää peruna perunasalaatti pari pane ottaa oliiviöljy ohje neste muutama mustekala mustapippuri minuutti me lämpö lämmittää lämmin liesi lehtipersilja kypsä kuuluisa kulho kuiva kokonaisuus kokki kirja kattila kansi italy giorgio food dl chili anna aine


blogivirta.fi