Tänään on 24.09.2018 05:27 ja nimipäiviään viettävät: Alvar ja Auno. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Kaunis jäätelö

Julkaistu: · Päivitetty:

Lämpimällä säällä tekee taas mieli tehdä jäätelöä,  ja tämä vegaaninen jäätelöni sai upean värinsä mustaherukoista.   Paitsi  että se oli upean väristä niin myös maku oli ihana:)  Käytänkin paljon mustaherukoita;  onneksi niitä saa hyvin pakasteesta täällä:)  Tein jäätelön ikivanhalla  Philipsin jäätelökoneellani, (varmaan hankittu 20 v. sitten...)   jota en ollut käyttänyt aikoihin, Se on sitä mallia missä on suolaliuoksella täytetty osa, joka laitetaan pakastimeen ennen jäätelöntekoa.  Suolaliuossäiliö on  hieman pullistunut,  ja siitä on kai lähtenyt hieman liuosta pois, mutta vielä se mahtui jäätelökoneen sisälle.    Jäätelökone tosin toimi hyvin hitaasti,  ja huomasin ettei se enään tuottanut samaa tulosta kuin ennen,  joten jossain vaiheessa varmaan hankin uuden jäätelökoneen. Kaunis mustaherukkajäätelö purkillinen  (400 ml) kermaista kookosmaitoa (käytin Aroy-D kookosmaitoa, joka on kermaista, ja 100% kookosta) 1.5 rkl Maizenaa 1.5 dl agavesiirappia (tai muuta vastaavaa) 1 dl mustaherukoita ( pakasteena) 2 rkl sitruunamehua 1 tl  guarkumia  ( ei välttämätön, mutta vähentää kiteytymistä. Sen voi korvata myös  ksantaanilla) 1,Lämmitä kookosmaito kattilassa keskilämmöllä, kiehumispisteeseen asti. Ota ennen keittämistä pieni osa  kookosmaidosta erilleen,  ja sekoita se  Maizenan kanssa tasaiseksi tahnaksi.  Lisää  Maizena-tahna kookosmaitoon, ja   keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes se sakenee. 2. Anna seoksen jäähtyä, ja jauha se sitten mustaherukoiden,  makeutuksen  ja sitruunamehun kanssa.   Lisää  guarkumi tai ksantaani  (toimii  ilmankin.  mutta kiteytyy helpommin ilman guarkumia tai ksantaania) 3. Valmista jäätelö jäätelökoneessa , ja mikäli  sinulla ei ole sellaista,  vispaa jäätelömassa kuohkeaksi,  ja kaada  massa  kannelliseen astiaan, joka laitetaan pakastimeen.  Seosta kannattaa käydä sekoittamassa muutaman kerran ennen jäätymistä. 4. Ota jäätelö esille noin 10  minuutti ennen tarjoilua. Tuo väri

Avainsanat: vegaani nelkytplusblogit marjat kookos jäätelö väri välttämätön vähentää voi vegaaninen valmis vaihe v upea täytetty tuottaa tarjoilu tahna sää sitruunamehu sinä seos mieli mieto massa maku maizena maistella lämpö lämmittää käydä kuohkea kookosmaito pieni pakastin onni muutama minuutti kattila jättää ihana hankittu hank dl astia anna keskilämpö kermainen kaunis


blogivirta.fi