Tänään on 15.11.2018 01:35 ja nimipäiviään viettävät: Janina, Janika, Janita, Janette, Jannika ja Jeanette. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Rapeat munakoisoviipaleet

Julkaistu: · Päivitetty:

Munakoiso on yksi suurista rakkauksistani,   en varmaan ikinä kyllästy tuohon kasvikseen,  sillä aina siitä voi tehdä jotain uuttakin.   Tällä kertaa vinkki siihen miten paistetut  munakoisoviipaleet onnistuvat kaikkein parhaiten;   niin että niistä tulee ihanan rapeita.  Täällä monessa   falafel-paikassa annokseen kuuluu myös paistettuja  munakoisoviipaleita,  jotka lisäävät niin paljon makua annokseen.  Paistetut munakoisoviipaleet ovat myös  sabich-annoksen tärkeimpiä elementtejä.  Seuraavat vinkit ovat Tel Avivin trendikkäimmän  falafel-paikan,    HaKosem-falafelin ,  antamia.  ja niitä noudattamalla  paistetuista  munakoison viipaleista tulee lähes täydellisiä:) Rapeat munakoisoviipaleet 1 munakoiso suolaa hyvin kuumuutta kestävää öljyä paistamiseen (4-5 rkl ) muutama lusikallinen  vehnäjauhon ja  Maizenan sekoitusta (yhtä paljon kumpaakin) . Itse käytin pelkkää Maizenaa, toimii hyvin niinkin, Ravistin ylimääräiset jauhot pois   Munakoisosta leikataan kannat pois,  ja tässä vaiheessa munakoison voi myös kuoria jos haluaa.  En kuorinut munakoisoani, mutta kuorimalla viipaleista tulee vieläkin parempia. Munakoiso leikataan viipaleiksi pituussuuntaan. Munakoisoviipaleet asetellaan ritilälle,  ja niiden päälle ripotellaan reilusti suolaa. Munakoisojen annetaan valua vähintään  45 minuutin ajan.  Munakoisoissa on nestettä : nesteen valutus poistaa  kitkeryyttä ,  ja kuivemmat munakoisoviipaleet imevät myös vähemmän öljyä paistettaessa. Munakoisoviipaleet huuhdellaan vedellä,  ja niiden annetaan kuivua vielä ritilän päällä   noin puolisen tuntia.  Munakoisoviipaleiden pintaa voi myös kuivata talouspaperilla. 2 rkl vehnäjauhoa ja 2 rkl Maisenaa sekoitetaan keskenään. (käytin pelkkää Maizenaa, toimii niinkin). Munakoisoviipaleet käännellään   jauhoseoksessa,  ja niistä ravistellaan pois ylimääräinen jauho. Öljy lämmitetään kuumaksi  paistokasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa.  Munakoisoviipaleita paistellaan muutama kerrallaan kuumassa öljyssä , 2-3 minuuttia kumpikin puoli,  kunnes ne ovat ruskistuneet.  Munakoisoviipaleet asetellaan talouspaperin päälle. Herkullisia sellaisenaan,   lisukkeena,  leivän päällä:)

Avainsanat: tori tel aviv nelkytplusblogit munakoiso lähi-itä kasvisruoka öljy voi vinkki vehnäjauho vesi vaihe tässä tunti tel falafel elementti avivi annos aines talouspaperi suola puoli poistaa papu paistettu paistaa neste muutama minuutti maku maizena lisätä leipä leikata kumpikin kuivua kuivata koko kattila jauhot jauho herkullinen


blogivirta.fi