Tänään on 17.10.2018 04:29 ja nimipäiviään viettävät: Saana, Saini ja Saga. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kulinaarimuruja:

MCA:n innoittama tarte Tatin päärynöistä

Julkaistu: · Päivitetty:

Kun  Master Chef Australian , tuon ruokarealityhistorian ihan heittämällä parhaimman ohjelman,  kymppikauden  ( Maggie Beerin ohjeella, niin kylläpä alkoikin tehdä mieli tätä klassista keikauspiirasta.   Omenoiden sijasta tein tarte Tatinin päärynöistä , sillä olin juuri ostanut torilta satsin mahtavia, kotimaisia päärynöitä. Paitsi makunsa, niin myös kokonsa puolesta ne olivat kuin tehty tätä torttua varten. Laiskana emäntänä oikaisin ja hain taikinan kaupan pakastekaapista, koska niin oli lupa tehdä Maggie Beerin sivustolta löytämäni ohjeen mukaan. Samira, Metter ja Michelle toki työstivät torttutaikinan lisäksi myös vaniljajäätelöä sekä syntisen paksua vaniljakastiketta, mutta he ovatkin Master Chef Australian finalisteja. En myöskään käyttänyt karamelliin verjuicea eli hapanrypälemehua, koska semmoista ei sattunut kaapissani olemaan. Aika herkullisen leipomuksen sain siitäkin huolimatta aikaiseksi. Tarvitset: 140 g sokeria 100 g suolatonta voita noin kilon päärynöitä pakastelehtitaikinalevyn Lisäksi tarvitset: vaniljajäätelöä tai -kastiketta Tee näin: Ota pakastelehtitaikina sulamaan. Laita uuni lämpenemään 190-asteiseksi. Laita sokeri ja voi kattilaan. Anna niiden sulaa kattilassa keskilämmöllä. Kun seos alkaa kuplia, älä hämmennä sitä. Sekoita seosta heiluttelemalla kattilaa reippaasti noin puolen minuutin välein, kunnes seos alkaa karamellisoitua. Tässä vaiheessa ei kannata poistua lieden äärestä, sillä jos karamellia ei pidä silmällä, niin se kärtsää nopeammin kuin ehdit sanoa "Matt Preston".  Ota karamellikattila pois liedeltä. Kuori päärynät ja halkaise ne pituussuunnassa. Poista siemenkodat. Asettele päärynänpuolikkaat leikkauspinta ylöspäin halkaisijaltaan 20 senttimetrin uunivuokaan. Kaada karamelli päärynöiden päälle. Kauli sulanut lehtitaikina levyksi ja leikkaa siitä halkaisijaltaan 22-senttinen ympyrä. Peitä vuoassa olevat päärynät taikinalla. Painele taikinan reunat päärynöiden ja vuoan reunan väliin. Kypsennä torttua uunissa noin puolen tunnin ajan. Ota tarte Tatin pois uunista ja anna sen asettua kymmenisen minuuttia. Laita iso lautanen tai tarjotin alassuin vuoan päälle ja keikauta rivakasti koko systeemi ylösalaisin, että torttu lopsahtaa irti vuoasta. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Avainsanat: leipomuksia hedelmiä ympyrä vuoaka voi vaihe uunivuoka uuni tässä torttu tee tatti tarvita taikina systeemi sulaa sokeri sivusto silmä seos sattua olin ohjelma ohje minuutti mieli michelle maku maggie lämmin lupa liesi levy lautanen kuori kotimainen koko klassinen kilon keskilämpö kauli kattila kastike karamellisoitu karamelli iso herkullinen australia asettua anna aika


blogivirta.fi