Maalahden lihasavustamo
» Lue blogi... Julkaistu: · Päivitetty:
Avainsanat:
yritys
wikipedia
viikko
vesi
makkara
valkosipuli
valinta
vaasa
työstä
työpaikka
tuote
toiminta
tammikuu
remontti
pohjanmaa
pihvi
pieni
perinne
palkka
onni
nuori
myydä
monenlainen
maku
marraskuu
marko
markkinat
luokka
liha
laine
kokemus
juhannus
jouni
joulukuu
jauhot
häntä
gösta
firma
englanniksi
ari
alku
Viisi uutta grillimakkaraa markkinoille Maalahdessa toimiva Maalahden lihasavustamo toi juuri juhannuksen alla markkinoille viisi uudentyyppistä grillimakkaraa. Maut vaihtelevat perinteisestä grillimakkarasta valkosipuliin ja tomaattiin. Makkarat myydään Patruuna tuotenimellä. -Tuotteemme ei ole niitä halvempia. Ne sijoittuvat lihapitoisuudeltaan Kabanossin ja Wilhelmin yläpuolelle, sanoo Jouni Pajuluoma , toinen yrityksen omistajista. Toinen on Marko Laine. Nuori yritys Jouni Pajuluoma ja Marko Laine ostivat Gösta Lövmarkin pienen makkara- ja lihanjalostustehtaan viime vuoden marraskuussa. -Joulukuu meni kinkkuja tehdessä ja tammikuun alussa tulivat remonttimiehet ovesta sisään. Firma oli 3 kuukautta kiinni. Remontin aikana nostimme hygieniatasoa ja hankimme uusia koneita. Puolet olivat käytettyjä ja puolet uusia. Kallein oli tuollaista keskikokoisen henkilöauton luokkaa. -Yrityksessä on Markon ja minun lisäkseni 4 vakituista ja yksi kesätyöntekijä. Makkaramestarina toimii elintarvikeinsinööri Ari Tulimäk i. Arilla on pitkä kokemus Pohjanmaan Lihan ja Nymannin makkaratehtaan palveluksessa. Häntä saamme kiittää uusista tuotteista ja mauista, sanoo Pajuluoma. Maalahden lihajalostamon repertoaariin kuuluu noin 40 tuotetta. Skaala ulottuu grillimakkarasta ja maalaishyytelöön eli tytinään. Väliin mahtuu saunalenkkiä, luonnonsuolinakkeja ja monenlaisia leikkeitä, myös savuleikkeitä. Maalahden lihasavustamossa päätettiin heti toiminnan alussa, että makkaroiden on oltava täyttä lihaa. Vesi riittää lisäaineeksi. -Emme käytä soijaproteiineja, kamaraa, eikä jauhoja. Tuotepakkauksiin merkitty lihamäärä on 81%, mutta käytännössä se on enemmän. Tämä on selkeä valinta. Toinen käytännön valinta on että emme pakkaa leikkeitä. Ne myydään suoraan palvelutiskiltä. Pajuluoman mukaan marketit ovat ottaneet tuotteet hyvin vastaan. Maalahden grillimakkaroita saa tällä hetkellä Vaasassa vain Kivihaan Citarista, mutta tuotteita on myynnissä myös Laihialla, Vähäkyrössä ja Sundomissa. -Toiminta on toistaiseksi melko pienimuotoista, mutta jos saamme yhden uuden asiakaan joka toinen viikko seuraavan vuoden aikana niin ehkä saamme Markon kanssa jo vuoden kuluttua itsellemme palkan tästä työstä. Onneksi vaimoilla on vakituinen työpaikka, hymähtää Pajuluoma. Makkaralinkkejä AKS:n makkaraportaali Raholan syötäviä sanoja Makkara ei ole pihvi Wikipedia makkarasta Wikipedia englanniksi Sausagefans The Art and Practice of Sausage Making Sausage making
blogivirta.fi
Tykkää (0) · Älä tykkää (0) · Jaa blogi · Avaa välilehteen