Tänään on 25.09.2018 23:33 ja nimipäiviään viettävät: Kullervo ja Sigvard. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Mustekala:

Spätzeliä ja herkkusieni-, pinaatti- ja kinkkukastiketta.

Julkaistu: · Päivitetty:

Huomasin että lähikauppaan oli ilmestynyt eksoottisia saksalaisia pastatuotteita, ja pakkohan niitä oli ostaa. Sunnuntaina innostuimme niitä sitten kokkailemaan. Resepti kaivettiin netistä, ja kun aina pitää olla mahdollisimman äkta, niin mikään englannin- tai suomenkielinen resepti ei tietenkään kelvannut. Suomensimme alkuperäiskielisen reseptin olemattomalla saksankielentaidoillamme. Lopputulos oli herkullinen ja raikas kermasta ja kinkusta huolimatta. Tässä ohje: 4 Annosta 400 g Saksalaisia nuudeleita / spätzleä Puntti kevätsipulia hienkoksi hakattuna Öljyä Voita Kinkkua (käytimme saksalaista kevyesti ilmakuivattua) pieneksi kuutioituna Jauhoja suurustamiseen 250 g tuoreita herkkusieniä Pinaattia 1 kynsi valkosipulia hienoksi hakattuna Kasvisliemikuutio 1/4 l Vettä 1/8 l Valkoviiniä 2,5 dl Kermaa Suolaa, Pippuria Kuumennä öljyä ja voita kattilassa. Kuullota siinä kevätsipulia, valkosipulia, kinkkua, herkkusieniä, kunnes herkkusienet ovat pehmenneet. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehuta 2 minuuttia. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan al dente:ksi. Lisää kastikkeeseen kerma, valkoviini ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos kastike saisi olla mielestäsi paksumpaa, suurusta. Keittele muutama minuutti, ja kun nuudelit ovat al dente, valuta ne ja lisää kastikkeeseen.

Avainsanat: suomenkielinen suola saksalainen öljy vesi valkoviini valkosipuli tässä resepti raikas pitää pippuri pinaatti paketti ostaa ohje nuudeli netti muutama minuutti lopputulos kynsi kinkku kerma kattila kastike kaivaa jauhot herkullinen herkkusieni englanti dl annos 1/4


blogivirta.fi