Tänään on 19.12.2018 06:09 ja nimipäiviään viettävät: Iiro, Iisakki, Iikka, Isko ja Isak. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Gastromaniat:

Suppilovahverohilloke

Julkaistu: · Päivitetty:

Valtavan hyvä suppisvuosi, ainakin viime viikkojen bloggauksista päätellen. Pääsin minäkin mukaan suppisten poimintaan ja kotiin vietävänä oli n. 7 litraa ruskeaa metsän herkkua. On se vaan ihana tunne: omat sienet odottamassa ehtoisen emännän/isännän valmistusta. Piirakan, kastikkeen ja pakastamisen lisäksi tein lopusta kahdesta litrasta suppilovahverohilloketta, jota voi käyttää esimerkiksi hirvipadan tai muiden tummien liharuokien lisäkkeenä.  Ohje on mukaelma Kotilieden ohjeesta. Puolitin ohjeen ja lisäsin ohuen ohuita sipulirenkaita pienen sipulin verran. Huom! En "huuhdellut" sieniä paistamisen jälkeen, kuten Kotilieden ohjeessa neuvotaan, minusta se on täysin turhaa. Rosepippurit olivat päässeet loppumaan, ja korvasin ne muutamilla viherpippureilla. Maulle tällä tuskin oli merkitystä, enemmänkin tässä maistuvat kaneli ja maustepippurit sokerisen etikkaisesti  - aavistuksen verran liiankin voimakkaasti, joten lisäisin ehkä vesimäärää hieman seuraavalla kerralla tai vastaavasti vähentäisin etikkaa aavistuksen. Matkaa anoppini herkulliseen suppischutneyyn on siis vielä! :) Hillosokeri tosiaan "hillottaa" tehokkaasti, joten kannattanee malttaa mieli sen lisäämisessä, tarvitaanhan hillosokeria vähemmän kuin tavallista sokeria. Käytin Dan Sukkerin hillosokeria, jossa hilloamisominaisuudet tulevat lisätystä pektiinistä sekä kaliumsorbaatista. Suppilovahverohilloke (n. 3,5 dl) 2 l tuoreita suppilovahveroita 1 dl vettä 1/2 dl etikkaa 1/2 dl valkoviinietikkaa 0,25 tl suolaa 2,5 dl sokeria tai 2 dl hillosokeria n. 6 kokonaista neilikkaa 1 kanelitanko puoli rkl rosepippureita n. 10 maustepippuria sipulirenkaita pienestä sipulista Pilko suppilovahverot pienemmiksi ja paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Sekoita nesteet, sokeri sekä mausteet kattilassa ja kiehauta. Lisää sienet sekä sipulirenkaat. Keitä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada sisältö puhdistettuun lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa. (Täältä löytyy Kotilieden hyviä ohjeita säilöntään ja purkkien käsittelyyn ennen säilömistä.)

Avainsanat: sieni lisäke voi viikko tässä tunne säilyttää suppilovahvero suola sokeri sisältö sipuli seuraava sekoittaen ruskea purkki puoli piirakan pieni pannu ohje neste neilikka käyttää kuiva kotiliesi kiehauttaa kattila kastike kaneli jääkaappi ihana herkku etikka esimerkki dl dan anoppi minuutti mieli metsä mauste maistua lämpö litra lasipurkki


blogivirta.fi