Tänään on 25.09.2018 23:50 ja nimipäiviään viettävät: Kullervo ja Sigvard. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Sitrusta täynnä olevat muffinit

Julkaistu: · Päivitetty:

Hieman yli 3 kuukautta on nyt kulunut siitä kun jätin pois  vehnän ja sokerin (toistaiseksi...) ,  ja olen jo alkanut tottua siihen, vaikka välillä tekee tosi paljon mieli leipää.    Leivontaa kaipaan,  ja joskus on ihan pakko  tyydyttää tätä leivontahimoa,  joten viime viikonloppuna leivoin ihanalta tuoksuvat sitrusmuffinit.  Vannon etten edes maistanut näitä, vaikka teki hurjan paljon mieli maistella.  Edellisenä viikonloppuna,   kun tein täytettyjä piparikolmioita ,  lankesin kiusaukseen ja söin kaksi luumuhillolla täytettyä  piparikolmiota.  Kauhea morkkis  oli sen  jälkeen,  sillä olin luvannut itselleni olla syömättä sokeria  ( paitsi hedelmistä &vihanneksista tulevaa sokeria)   ja vehnää vuoden verran ,  ja nyt lipsahdin.  Mitä tapahtui? Sain näppylöitä ,  ja hieman löysenneet housut tuntuivat hieman vähemmän löysiltä.  Siitä oppineena en tällä kertaa edes maistanut, vaikka loin uuden ohjeen.  Ennen tätä postausta maistattelin muffineita  muutamalla ihmisellä, ja kun varmistuin  siitä että muffinit ovat todella hyviä,   uskalsin julkaista tämän ohjeenkin;D  Sitrusta täynnä olevat muffinit 3 suurta munaa 2½ dl sokeria (käytän vain ruokosokeria yleensä) 1 dl appelsiinimehua 1 dl oliiviöljyä 1 tl j auhettua pomeranssinkuorta  2 3/4 dl kookoshiutaleita 3 rkl perunajauhoa 2.5 dl vehnäjauhoa 2.5 tl leivinjauhetta sitrusmarmelaadia Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi, minkä jälkeen appelsiinimehu ja öljy sekoitetaan muna-sokeriseokseen.  Kuivat ainekset (kookoshiutaleet, jauhot, perunajauho, leivinjauhe, pomeranssinkuori) sekoitetaan erikseen ,   ja lisätään asteittain sekoittaen kosteiden ainesten joukkoon.   Käytin tässä itse kuivattamaani pomeranssinkuorta, mutta esim. Santa Marian maustevalikoimasta löytyy jauhettua pomeranssinkuorta , joka sopii mainiosti leivontaan, sillä pomeranssinkuori on todella aromaattinen. Tein näistä normikokoisia  muffineita, ja tästä taikinamäärästä niitä tuli 11 kappaletta.  Muffineista voi tietenkin tehdä pienemmätkin,   jolloin niitä tulee suurempi määrä.  Tein nämä niin että laitoin ensin muffinivuokien pohjalle   2 rkl taikinaa,  sen päälle 1 tl sitrusmarmelaadia ( voi olla mikä tahansa sitrusmarmelaadi) ja päälle sitten vielä 1 rkl taikinaa, niin että marmelaadi peittyy. Muffinit paistetaan 200 C asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai kunnes muffinin  sisälle tökätty hammastikku tulee kuivana ulos, ja pinta on saanut kauniisti väriä. No entäs se maku?  Minähän en näitä maistanut,  joten jakelin niitä ympäriinsä:D  Ensimmäinen meni  kauppakeskuksen vessan siivoojalle, mutta en jäänyt odottelemaan mitä hän siitä tykkäsi.  Muutaman vein täällä käymässä olevalle ystävälle ja hänen pojalleen, ja heidän mielestään nämä olivat hurjan hyviä.  Vielä yksi ystävä sai muffinin, ja vein pari muffinia kuvassa näkyvälle   Itaille, joka on torin pienen kahviputiikin barista.  Itain mielestä muffinit olivat tosi hyviä  ,eli näin hänen sanojensa mukaan: " juuri sopivasti makeita, tarpeeksi kostea muffini jossa tuntuu selvästi sitruksen maku".

Avainsanat: entäs dl aste appelsiinimehu aines kookoshiutale kauppakeskus kaunis kauhea kaivata julkaista jauhot jauhettu ihminen hän housut hedelmä luvata luumuhillo leipoa leivinjauhe leipä kuva kuohkea kulunut kostea muutama muna muffini mitä minuutti mieli maria maistella maistaa tuli tori taikina syödä sokeri sitrus sekoittaen santa ruokosokeri postaus pohja pinta pieni perunajauho pari paistaa olin oliiviöljy ohje kookos kakut öljy ystävä ympäri voi viikonloppu vessa vehnä vehnäjauho uuni tässä tuoksu tuntua ruokalahjat nelkytplusblogit leivonta laktoositon


blogivirta.fi