Tänään on 12.12.2018 21:28 ja nimipäiviään viettävät: Tuovi ja Tove. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kaakao kermavaahdolla:

INTIALAINEN PALAK PANEER

Julkaistu: · Päivitetty:

Palak paneer on usein oma valintani, jos haemme noutoruokaa tai syömme tietyissä ravintoloissa. Moni mieltää tämän tyyliset ruoat usein liian työläiksi valmistaa kotona, mutta oikeasti tämäkin valmistui melko pienellä vaivalla. Halutessaan tähän pinaattimuhennokseen olennaisesti kuuluvan kotijuuston voi valmistaa myös itse, mutta leipäjuusto toimii tilalla vallan mainiosti. Olen päättänyt, että meillä syödään nyt entistä enemmän kasvisruokia ja aion ottaa lisää uusia ruokia kokkauslistalle. Aika usein sitä kävelee kaupassa niin automaattisesti sinne kana- tai jauhelihapaketin luo, mutta kun kerran tykätään niin paljon kasvisruoista niin miksipä niitä ei kokkaisi entistä enemmän myös kotona. Taaperokin söi palak paneeria hyvällä ruokahalulla ja olikin ihanaa saada taas pientä vaihtelua perus arkiruokiin. Uusi Vege-lehti on selattu jo moneen kertaan läpi ja sieltä löytyi paljon hyviä ideoita ruokapöytään. Alkuperäinen resepti Vege-lehdestä. Alla ruokaohje on tuplattu ja mausteiden määrää lisätty. PALAK PANEER    8 annosta 4 sipulia 2 yksikyntistä valkosipulia 4rkl rypsiöljyä 5tl garam masalaa 2tl juustokuminaa 1/2tl kardemummaa 1/2tl chilijauhetta 1tl raastettua inkivääriä 600g pinaattia (pakaste) 1tl suolaa 4dl ruokakermaa 400g leipäjuustoa 1. Pilko sipulit ja kuori valkosipulinkynnet. 2. Lisää öljy ja mausteet pannulle. Kuumenna ja lisää joukkoon sipulit. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmeitä. 3. Ota sipulit hetkeksi sivuun ja sulata pannulla pinaatit. Lisää kerma, kiehauta ja kaada sipulit takaisin pannulle. 4. Kuutioi leipäjuusto ja lisää pannulle. Kuumenna, mutta älä enää kiehauta. 5. Tarjoile riisin ja tuoreen limen kanssa. Kaapissa sattui olemaan muutama lime ja siitä puristettu mehu sopi muhennoksen päälle täydellisesti! Kannattaa siis ehdottomasti ottaa muutama limelohko lautasen reunalle tämän ruoan kanssa. Selailin vanhoja postauksiani ja muistin, että vietimme Intialaista iltaa perheen kesken ja siitä on jo kolme vuotta aikaa. Tuolloin muistan tehneeni palak paneeriin kotijuustonkin itse. Voi että mitä herkkuja meillä olikaan pöytä täynnä. Pian päästään taas koko perheen kanssa saman pöydän ääreen kun veljeni saapuu suomeen. Tuskin maltan odottaa!

Avainsanat: selailla saada rypsiöljy ruoka ruokapöytä ruokakerma riisi resepti ravintola pöytä perus perhe pehmeä pannu ottaa muutama muisti mitä mehu mauste malta lime lehti lautanen kävellä kuutioida kuumenna kuori kotona koko kiehauttaa kerma kauppa kardemumma kana kaappi juustokumina intialainen inkivääri ilta idea haluta chilijauhe automaattinen annos alkuperäinen aika reseptit kasvis juustot öljy voi veli valmistaa valkosipulinkynsi valkosipuli uusi tyyli tuore syödä suomi suola sulata sipuli


blogivirta.fi