Tänään on 16.10.2018 09:02 ja nimipäiviään viettävät: Sirkka, Sirkku, Stella, Vesta ja Diana. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Pohjaton parsakaalipiirakka, vai onko se kakku?

Julkaistu: · Päivitetty:

Tulevan sunnuntain    Shavuot -juhla n alla ovat juustot ja juustokakut joka puolella esillä: ne kuuluvat tähän pyhään ,  ja suolaisten ja makeiden juustoisten herkkujen ainekset ovat tarjouksessa joka puolella. Joten ei ihme että teki mieli tehdä jotain missä on juustoa, ja suolaisena tällä kertaa.  En osannut oikein päättää onko tämä  piirakka vai kakku:  tässä ei ollut piirakkapohjaa mutta se oli korkea ja kiinteä. Ehkä kakku olisi parempi sana tälle?  Piirakka/kakku oli täynnä parsakaalia, ja miellyttävän rakenteen sille antoi kikhernejauho, eli tämä piirakka/kakku on gluteeniton.  Shavuot-juhla on nyt sunnuntaina, eli samana päivänä kuin helluntai, joka alkuperältään liittyy myös shavuot-juhlaan. Pohjaton parsakaalipiirakka, tai kenties parsakaalikakku noin 300 gr parsakaalia, joko tuoreena tai pakasteena 1 keskikokoinen sipuli,pilkottuna 1.5 rkl öljyä paistamiseen 3 kananmunaa ½ dk vettä 1 tl paprikajauhetta,  1 tl  yrttimaustetta , ripaus mustapippuria (tai mausteita maun mukaan) 150 gr juustoraastetta 2 rkl raejuustoa 3.5 rkl kikhernejauhoa Jos käytät tuoretta parsakaalia,  pehmennä se ensin laittamalla  parsakaalipalat kulhoon, ja kaatamalla päälle kiehuvaa vettä. Parsakaalin annetaan pehmetä kuumassa vedessä kunnes vesi hieman jäähtyy, jonka jälkeen  parsakaali siivilöidään.  Muistaakseni pakasteparsakaali on esikypsytettyä , joten tämän vaiheen voi silloin jättää pois.  Parsakaalin kukinnot ja varret pilkotaan pienemmiksi palasiksi. Sipulia kuullotetaan pannulla kunnes se hieman ruskistuu, minä jälkeen sipuli sekoitetaan parsakaalin kanssa.  Kananmunat ja vesi vatkataan erillisessä kulhossa,  lisätään mausteet ja kikhernejauhe, ja sekoitetaan kunnes seos on tasaista.  Juustoraaste ja raejuusto   sekoitetaan munaseokseen.  Tämän jälkeen yhdistetään juustomunaseos  ja parsakaalisipuliseos.  Paistoin piirakan/kakun uunivuoassa,  mutta päällystin vuoan leivinpaperilla, ja öljysin paperin pinnat kevyesti.  Paistoin piiirakkaa /kakkua  200 C lämmössä  noin 40 minuuttia, kunnes pinta oli ruskistunut ja sisus jähmettynyt. Piirakan/kakun annetaan jäähtyä  huoneenlämmössä ennen tarjoilua.  Nam, oli todella hyvää:) Ennen Shavuot -pyhää monet juustot ovat tarjouksessa. Tässä torin suuri juustokauppa. Piirakka/kakkuun käyttämäni juustoraaste ol emmentalia, mutta siihen voi käyttää mitä tahansa juustoa jossa on makua.. Mukavuudenhaluisille ihmisille  toi eräs meijeri pyhän alla valmiin juustokakkuseoksen.

Avainsanat: pyhä pinta piirakka parsakaali mauste maku paprikajauhe paperi pannu paistaa onko mustapippuri mitä minä minuutti mieli kananmuna kakku jättää juusto juustoraaste lämpö leivinpaperi käyttää kuhlo kulho kukinto korkea kikhernejauho kiinteä kiehua juustokakku juhla ihme huoneenlämpö herkku helluntai gluteeniton dk aines vihannekset nelkytplusblogit kaalit öljy yrttimauste vuoaka voi vesi varsi tässä tori tarjous tarjoilu suuri sunnuntai sipuli seos sana raejuusto päättää


blogivirta.fi