Tänään on 23.09.2018 09:26 ja nimipäiviään viettävät: Mielikki ja Tekla. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kaakao kermavaahdolla:

RAPARPERI-JOGURTTIPIIRAKKA, PELLILLINEN

Julkaistu: · Päivitetty:

Aurinkoista alkanutta viikkoa! Me vietettiin eilen pojan kanssa koko päivä vanhempieni luona ja sain ihan ex tempore idean leipoa kesän ensimmäisen raparperipiirakan. Käytiin lapsen kanssa yhdessä keräämässä raparperit pihalta. Hän aivan onnessaan kantoi yhtä isoa vartta pitkin pihamaata ja silppusi suuria lehtiä pieneksi silpuksi. Googletin nopeasti muutamia eri ohjeita ja sovelsin Annin Uunissa blogin reseptistä   sopivan niin että pystyin käyttämään kaapista valmiiksi löytyviä aineksia. Vaihdoin kermaviilin turkkilaiseen jogurttiin, soodan leivinjauheeseen ja lisäsin taikinaan reilusti kanelia. Lisäksi laitoin muruseoksen alla jogurttitäytteen ja piirakasta tuli mielestäni todella herkullista! Kaneli sopii niin hyvin raparperileivonnaisiin, joten sitä kannattaa laittaa vielä lopuksi koko piirakan päälle ennen uuniin laittoa. RAPARPERI-JOGURTTIPIIRAKKA , pellillinen Taikina: 8dl vehnäjauhoja 4dl sokeria 2tl kanelia 250g voita 1tl leivinjauhetta 1tl vaniljasokeria Lisäksi: 2dl turkkilaista jogurttia 1 muna 500g raparperia Jogurttitäyte: 2,5dl turkkilaista jogurttia 1 muna 0,5dl sokeria 1tl vaniljasokeria 1. Sekoita sähkövatkaimella keskenään jauhot, sokeri, kaneli, sulatettu voi, leivinjauhe ja vaniljasokeri. 2. Ota muruseoksesta sivuun 1/3 osa myöhempää käyttöä varten. 3. Lisää 2/3 osa muruseokseen jogurtti ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. 4. Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja ripottele taikinan päälle pellille. Lusikoi päälle jogurttitäytettä ja ripottele pinnalle 1/3 osa muruseos. Viimeistele sihtaamalla päälle hieman kanelia ja sokeria. 5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Vinkki! Säilytä piirakkaa jääkaapissa, mutta lämmitä hetki uunissa tai mikrossa ennen tarjoilua. Tämä oli kyllä niin hyvää kahvin kanssa. Maukasta ja mehevää! Ajattelin leipoa vielä myöhemmin tällä viikolla lisää raparperista. Kesän ensimmäisiä raparperileivonnaisia on aina yhtä ihanaa tehdä! Katso myös blogin aiemmat raparperiohjeet alta: Raparperi kanelimuru-muffinssit   Raparperi-valkosuklaamuffinssit Raparperi-juustokakku Raparperipiirakka murupäällisellä Raparperi-vaniljahilloke &  Raparperisalsa .

Avainsanat: jääkaappi juustokakku jogurtti jauhot hän hetki ex lämmittää leivinpaperi blogi anni aines 2dl 250g leivinjauhe leipoa taikina säilyttää sähkövatkain sulattaa sokeri raparperi päivä pystyä poika piirakka piirakan piha pelti pala ohje muna muffinssi lapsi laittaa vanhemmat koko minuutti mikro me maukas kesä keskitaso katso kaneli kananmuna kahvi kaappi reseptit makeat piirakat voi vaniljasokeri vanhempi uuni tuli tarjoilu


blogivirta.fi