Tänään on 18.11.2018 03:40 ja nimipäiviään viettävät: Tenho, Jousia ja Max. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
kaneliomena:

Aamulla leivottavat sämpylät

Julkaistu: · Päivitetty:

Jos haluat aamiaispöytään uunituoreita sämpylöitä, kokeile tätä ohjetta. Taikina leivotaan valmiiksi illalla ja sämpylät paistetaan aamulla. Hidas kohotus tuo aromia taikinaan, ja hiivaakin tarvitaan vähemmän kuin normaalisti. Taikinaan sopivat niin sämpyläjauhot, hiivaleipäjauhot kuin erilaiset hiutaleet ja leseetkin.  Aamiaissämpylät noin 10 - 15 kpl 3 dl maitoa, piimää tai vettä 15 g hiivaa (⅓ pkt) 1 tl suolaa 1 rkl siirappia 2 rkl rypsiöljyä 6-7 dl sämpyläjauhoja TAI 4-5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl kaurahiutaleita 1,5 dl ruishiutaleita Pinnalle maitoa voiteluun siemeniä (esim. auringonkukan-, seesamin- tai kurpitsansiemeniä) Tee taikina illalla valmiiksi: Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella öljy. Jätä taikina löysähköksi; silloin saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina tuorekelmulla peitettynä yöksi jääkaappiin. Aamulla: Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele sämpylöiksi ja laita uunipellille. Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia. Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min. Vinkki : Halutessasi voit pyöritellä taikinan jo illalla valmiiksi sämpylöiksi. Jätä siinä tapauksessa sämpylät hieman normaalia pienemmiksi, koska ne kohoavat yön aikana . Resepti : Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Avainsanat: hiiva hidas hella dl aromi anna alusta siirappi siemen rypsiöljy resepti puoli piimä paras pala paistaa oy ohje mylly maito lämpötila leipoa laine kylmä keskitaso kaurahiutale jääkaappi ilta hiutale omat suosikit leivät ja sämpylät aamiainen ja brunssi öljy voitelu vinkki uuni uunipelti tunti tee taikina sämpylä suola


blogivirta.fi