Tänään on 11.12.2018 09:33 ja nimipäiviään viettävät: Tatu, Taneli, Daniel, Dan ja Daniela. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
kaneliomena:

Sämpylät herasta

Julkaistu: · Päivitetty:

Sämpylät herasta noin 25 kpl noin 1 l heraa 50 g tuorehiivaa 1 tl suolaa ripaus sokeria ½ dl oliivi- tai rypsiöljyä 2 rkl siirappia 2 porkkanaa 1 kg sämpyläjauhoja Pinnalle maitoa voiteluun seesamin-, kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä 1. Lämmitä hera kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva nesteen joukkoon. Lisää suola, sokeri, oliiviöljy ja siirappi. Raasta joukkoon porkkanat. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa samalla vaivaten.  2. Anna taikinan kohota liinalla peitetyssä kulhossa lämpimässä paikassa puolisen tuntia.  3. Pyörittele taikinasta sämpylöitä, voitele maidolla ja ripottele pinnalle siemeniä. Anna sämpylöiden kohota vielä kymmenisen minuuttia pellillä ennen paistamista.  4. Paista sämpylöitä 225 asteessa 15-20 minuuttia. Resepti : Köökistä kajahtaa

Avainsanat: suola sokeri siirappi siemen rypsiöljy resepti raastaa porkkana paistaa oliiviöljy oliivi neste minuutti maito lämmin lämmittää liina kurpitsa kuhlo kg jauhot hiiva dl anna taikina sämpylä leivät ja sämpylät aamiainen ja brunssi voitelu voitele tunti


blogivirta.fi