Tänään on 17.07.2018 06:49 ja nimipäiviään viettävät: Ossi ja Ossian. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kääpiölinnan köökissä:

Super Mario Odyssey Cappy-kakku pätkistäytteellä

Julkaistu: · Päivitetty:

Torstaina veljentyttö juhli kaverisynttäreitään ja minä sain taas tehdä juhliin kakun. Toiveena oli Super Mario Odyssey Cappy pätkistäytteellä. Minä en oikein mitään noista Super Mario-hahmoista ymmärrä, mutta onneksi päivänsankarin äiti lähetti kuvan malliksi. Mä en oo kovin mielelläni tehnyt pätkiksestä kakuntäytteitä, kun jostain syystä onnistun aina sulatusvaiheessa polttamaan pätkikset. Nyt testasin täytteeseen pätkistä levyn muodossa ja sen sulattaminen onnistui kertaheitolla. Toki sai olla tarkkana tämänkin kanssa, mutta kuitenkin tuo onnistui ihan hyvin. Super Mario Odyssey Cappy-kakku (pätkistäytekakku) Pohja: 4 munaa sokeria vehnäjauhoja  perunajauhoja tummaa kaakaojauhetta vajaa ½ tl leivinjauhetta Kostutus: Spriteä Pätkistäyte : 5 dl kermaa 250 g mascarponea 150 g Pätkistä Suklaakreemi: 200g voita 3½ dl tomusokeria ½ dl tummaa kaakaojauhetta ½ tl vaniljasokeria Päälle: 500 g valkoista sokeri- tai vaahtokarkkimassaa hieman harmaata, sinistä, punaista ja mustaa massaa   Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele halk. 18cm vuoka. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.    Punnitse vehnäjauhot, kaakaojauhe ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauhojen yhteensä 30%. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin.    Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.   Valmista pätkisvaahto. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata pieni hetki kerrallaan, välillä sekoitellen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone. Vatkaa tasaiseksi, hyväksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.    Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kokoa kakku halutessa suoraan tarjoilualustalle tai kakkupahvin päälle. Nosta alin levy alustalle, kostuta. Levitä päälle 1/3 suklaatäytteestä. Tee seuraavat kerrokset samoin. Kääri kakku kelmuun. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.   Leikkaa kakun reunoista hieman, jotta saat kakun kapenemaan alaspäin. Valmista suklaakreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja tomusokeria vähän kerrallaan. Mausta vaniljasokerilla. Vatkaa kunnes kreemi on pehmeää ja helposti levitettävää.   Levitä ensin ohut kerros kreemiä kakun päälle ja reunoille. Nosta jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Levitä sitten toinen tasainen kerros kakun päälle. Jos kreemipinta jää epätasaiseksi, saattaa epätasaisuudet näkyä massan alta.   Kauli valkoinen massa kakkua suuremmaksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoita massa kakun pinnalle ja reunoille. Tee sitten hatun lieri pitkästä massasuikaleesta ja nosta kiertämään kakkua. Tee vielä ohut nauha lierin yläpuolelle kakun pintaa vasten. Tee silmät, kulmat ja hiustupsut massasta ja nosta paikoilleen. Hiustupsut voi tarvittaessa kiinnittää vaikkapa spagetin pätkillä. Silmien liimaamiseen voi käyttää elintarvikeliimaa tai pikkutippaa vettä. Paljon onnea vielä päivänsankarille! ♥

Avainsanat: täytekakut ruoka pätkis makeat leivonnaiset leivonta kakut foodlover äiti vuoka voitele voi vehnäjauho varovainen vaniljasokeri valmis valkoinen uuni tomusokeri toive testata tee taikina super sulata suklaa sokeri sininen silmä siivilöidä seos sekoittaen sekaisin päivä punnita punainen pohja pieni perunajauho pehmeä paino onni näkyä neljä nauha muna minä minuutti massa mascarpone mario malli lähetti levy leivinjauhe käyttää kypsä kuva kuohkea kulma kulho kreemi kerros kerma kauli kakku kakkupohja kaakaojauhe jääkaappi jää juhla juhlia hetki hattu harmaa hahmo dl anna alin


blogivirta.fi