Tänään on 17.07.2018 06:58 ja nimipäiviään viettävät: Ossi ja Ossian. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Minä täällä, hei!:

Gluteeniton raparperijuustokakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Olen nyt kolmatta kautta osakkaana Kaupunkilaisten omalla pellolla . Sadonjaon alkukerroilla on ollut raparperia tarjolla ja perinteisten piirakoiden sijaan olen yrittänyt löytää vaihtoehtoista tapaa käyttää raparperia. Viime vuonna kokeilin yhtä raparperijuustokakkua, mutta se epäonnistui mielestäni täysin enkä ollut lopputulokseen tyytyväinen. Tänä vuonna löysin toisen reseptin raparperi-juustokakusta . Ensimmäisen valmistuskerta vain päätyi täysin lattialle vuoan irtopohjan tipahdettua alta, mutta oli se hyvää kakkua lattialtakin syötynä. Toinen ja kolmas kerta onnistuivat huomattavasti paremmin. Toisella valmistuskerralla seurasin ohjetta hyvinkin tarkasti, tosin vaihdoin jauhot gluteenittomaan. Ja kolmannella valmistuskerralla muutinkin jo sitten ohjetta reilummin vastaamaan omaa makuani enemmän. Raparperijuustokakku Kirjoitan tämän ohjeen muistiin gluteenittomana, mutta siitä saa tavallisen vaihtamalla mantelijauhot ja gluteenittomat jauhot vehnäjauhoiksi. Raparperijuustokakku 120 g sulaa voita 1,5 dl mantelijauhetta 2 dl Jytte-jauhoa tai muuta gluteenitonta jauhoa 0,5 dl sokeria 350 g raparperia 1 dl sokeria 2 rkl mantelijauhetta 2 prk vaniljan makuista tuorejuustoa (400 g) 0,5 dl sokeria 2 kananmunaa 2 prk smetanaa (240 g) 2 rkl sokeria 2 tl vaniljasokeria Sekoita ensimmäisessä kohdassa mainitut voi, jauhot ja sokeri keskenään murotaikinaksi ja levitä se irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita toisen kohdan raparperi, sokeri ja jauhot keskenään ja kumoa annos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä pohjaa ja raparperia 190 asteen uunissa 15 minuuttia. Sekoita kolmannen kohdan tuorejuustot, sokeri ja kananmunat keskenään ja kumoa ne raparperien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä kakkua 175 asteessa 40 minuuttia. Sekoita neljännen kohdan smetana ja sokerit keskenään. Levitä smetanasekoitus pieninä klöntteinä kuuman, vielä vuoassa olevan, kakun päälle. Smetana sulaa lämmön vaikutuksesta ja leviää melkeinpä itsestään koko kakun päälle. Kakun jäähdyttyä laita se vielä vuorokaudeksi jääkaappiin jähmettymään lisää.

Avainsanat: jauhot jauho irtopohjavuoaka gluteeniton dl annos kananmuna kakku jääkaappi ruokaohjeita vuoka vuoaka voi vastata vaniljasokeri vanilja vaikutus uuni tuorejuusto tavallisen tarjota tapa syö sulaa sokeri smetana resepti raparperi pohja perinteinen pelto ohje muisti minuutti maku löytää lämpö lopputulos käyttää kolmas koko kohdassa kaupunkilainen


blogivirta.fi