Tänään on 13.12.2018 17:06 ja nimipäiviään viettävät: Seija ja Lucia. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Polkkapossu_:

Miten suomalainen ruoantuotanto saadaan kannattavaksi? – Osallistu verkkokeskusteluun

Julkaistu: · Päivitetty:

Suomen hallituksen eräänä kärkihankkeena on saada suomalainen ruoantuotanto kannattavaksi sekä kauppatase ja sininen biotalous nousuun.  Tavoite Maatalouden kannattavuus on parantunut ja maatilojen maksuvalmiutta on vahvistettu. Hallituskaudelle ei säädetä uusia kustannuksia aiheuttavia velvoitteita. Puhtaiden elintarvikkeidemme sekä  kala- ja vesivarojen kotimaista käyttöä ja vientiä edistetään. Kuvaus Turvataan ruoantuotannon ja maatalouden rakennekehityksen edellytykset. Parannetaan elintarvikeketjun toimijoiden toiminta-mahdollisuuksia ja kilpailukykyä purkamalla normeja. Edistetään vesi- ja kalavaroihin perustuvan liiketoiminnan kasvua sinisen biotalouden kehittämissuunnitelman toimenpitein. Päätoimet Maatilatalouden kehittämisrahastoon lisärahoitus maatalouden investointeihin Sujuvoitetaan lupa- ja ilmoitusmenettelyjä sekä puretaan normeja Luodaan edellytyksiä elintarvikkeiden ja osaamisen viennille sekä lisätään elintarvikeketjun yhteistyötä ja osaamista Valmistellaan ja toteutetaan sinisen biotalouden kehittämissuunnitelma Pääministeri  Juha Sipilä  ja maa- ja metsätalousministeri  Jari Leppä  ovat kutsuneet vuorineuvos  Reijo Karhisen  selvityshenkilöksi pohtimaan keinoja maatalouden kannattavuuden parantamiseksi. Osana selvitystyötä suomalaisesta ruuasta ja ruuantuotannosta on käynnistynyt verkkokeskustelu, johon kaikki suomalaiset ovat tervetulleita vastaamaan. –  Nyt on jokaisella suomalaisella mahdollisuus vaikuttaa siihen, että meillä on mahdollisuus syödä kotimaista ruokaa myös tulevaisuudessa, selvityshenkilö Reijo Karhinen sanoo. –  Haluan nyt aidosti uusia aihioita ja näkemyksiä keskusteluun ruuasta ja siihen verkkokeskustelutyökalumme tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet. Sidosryhmien näkemyksiä kuulemme muutenkin, joten haluamme antaa nyt suunvuoron erityisesti kuluttajille ja yksittäisille ruuan tuottajille, Karhinen toteaa. Puhtaus, terveellisyys ja turvallisuus tulevat usein ensimmäisenä esiin kun keskustellaan suomalaisesta ruuasta ja ruuantuotannon tulevaisuudessa tärkeistä asioista.  Tulevaisuuden laadukkaan ruuantuotannon edellytyksenä on kuitenkin toiminnan kannattavuus, Karhinen toteaa. Selvityshenkilö Karhinen halusi aloittaa työn verkkoaivoriihellä. Sen jälkeen työ jatkuu loppuvuoden ajan niin verkossa kuin eri sidosryhmien kanssa järjestettävien tapaamisten ja työpajojen muodossa. Selvitystyön tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2019. –  Verkkoaivoriihemme on innovatiivinen kysely, jossa vastaajalle tarjoutuu mahdollisuus ottaa kantaa esitettyihin kysymyksiin luovalla tavalla. Tervetuloa mukaan, Karhinen sanoo. Verkkoaivoriiheen pääsee tästä: www.ruuantuotantokannattavaksi.fi

Avainsanat: yhteistyötä www vesi verkossa vastata vaikuttaa työ turvallisuus toiminta tavoite syödä suomi suomalainen sipilä sinisen sininen saada ruoka reijo pääministeri pohtia parantua ottaa osallistua osaaminen näkemys normi mahdollisuus maatalous maa lupa liiketoiminta leppä laadukas vanhemmat kysely kuvaus kustannus kuluttaja kotimainen keskustelu karhinen kantaa kala jari hallitus fi edellytys biotalous antaa alkuvuosi


blogivirta.fi