Tänään on 16.10.2018 12:37 ja nimipäiviään viettävät: Sirkka, Sirkku, Stella, Vesta ja Diana. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Tofua parhaimmillaan

Julkaistu: · Päivitetty:

Syön tofua usein,  ja ostan sitä yleensä aasialaisen ruuan kaupasta kilon pakettina. Kilo on iso määrä tofua,  ja harvemmin tulee käytettyä koko kilo viikon aikana. Yleensä jaan kilon tofupalan 3 osaan: yhden osan laitan vedellä täytettyyn astiaan,  jota säilytän jääkaapissa,  ja 2 muutta palaa  kuivatan ensin hyvin,  ja pakastan tofupalat sen jälkeen kun suurin osa nesteistä on saatu poistettua paloista.   Tofupalat kuivaan ensin puhtaalla keittiöpyyhkeellä,  minkä jälkeen  käärin keittiöpyyhkeen tofupalan ympärille,  ja laitan jonkun painon,  kuten täysinäisen säilykepurkin,  tofupalan päälle.  Jätän painon päälle  noin puoleksi tunniksi,  minkä jälkeen  kuivaan vielä tofupalan pinnan,  ja leikkaan  viipaleiksi ennen pakastimeen menoa.   Tofu  muuttaa väriään  pakastimessa,  mutta  muuttuu sulatessaan  taas valkoiseksi. Tofu säilyy pakastimessa 6 kk,  ja  voi olla että tuon ajan jälkeen tofu on hieman keltaisempi kuin mitä se oli alussa,  mutta se ei vaikuta makuun.    Miksi tofua kannattaa pakastaaa? Pakastimessa  tofun rakenne  muuttuu kiinteämmäksi , ja kastikkeiden maut tarttuvat tofuun paremmin pakastamisen jälkeen.  Paistettu tofu onkin parhaimmillaan kun siinä käytetään pakastimessa ollutta,  hyvin kuivattua tofua.  Tein tofua yksinkertaisella tavalla ,  mutta tästä tuli ihan tajuttoman herkullista, kiitos  tofun rakenteen ja herkullisen kastikkeen.    Kun pakastettu tofuni oli sulanut , leikkasin tofun kuutioiksi. Tofua,   sipulia ja nuudeleita noin 250 gr pakastimessä käynyttä tofua, kuutioituna 2 keskikokoista sipulia pakkaus nuudeleita (minulla oli täysjyväriisinuudeleita) 1 kevätsipulin varsi 2 rkl öljyä sipulin paistamiseen Marinointikastiketta 1 rkl  tahnamaista  kiinalaista Chiu chow-chiliöljyä   (samanlaista mitä yleensä on kiinlaisissa ravintoloissa pöydillä)    1 rkl  riisietikkaa (muukin etikka  käy)   ½ rkl tummaa sokeria,   palanen raastettua inkivääriä,   2 valkosipulinkynttä   hienoksi pilkottuna  1 rkl öljyä, ½ rkl  seesamiöljyä,  1 ½ rkl soijakastiketta Sipulit paloitellaan ,  ja paistetaan  keskilämmöllä,  kunnes sipuli on kauniisti ruskistunut ja karamellisoitnut.    Paistettu sipuli  laitetaan  astiaan odottelemaan. Kastikkeen ainekset  sekoitellaan hyvin ,  ja tofukuutiot käännellään kastikkeessa niin että kastiketta tarttuu kuutioiden pinalle.   Paistinpannu tai wokpannu lämmitetään ,  ja tofukuutiot kastikkeineen (loppu kastike kaadetaan pannulle kuutioiden kanssa)  paistellaan rapean ruskeapintaisiksi keskilämmöllä,  aina välillä kääntäen.  Loppuvaiheessa lisätään  paistettu sipuli ja seosta käännellään ja paistetaan vielä muutama minuutti.  Tarjoillaan  nuudelien  , riisin ym. kanssa. Päälle vielä paloiteltua kevätsipulia.  

Avainsanat: kaunis kastike jääkaappi iso inkivääri herkullinen etikka astia alku aines vegaani tofu nelkytplusblogit kasvisruoka gluteeniton aasialainen ruoka öljy voi vesi varsi valkosipulinkynsi valkoinen vaikuta tunniksi tuli tarjoilla säilyy syödä sokeri soijakastike sipuli seos seesamiöljy riisi ravintola rakenne pinna pannu palo palanen palaa pakkaus pakastin paistettu paistaa paino nuudeli muuttaa muutama mitä minuutti maku leikata käytettyä kuutio kuivattu koko kilon kilo kiinalainen kevätsipuli keskilämpö


blogivirta.fi