Tänään on 22.09.2018 10:50 ja nimipäiviään viettävät: Mauri, Muritz ja Moritz. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kääpiölinnan köökissä:

Gluteeniton, superhelppo tonnikalapasta

Julkaistu: · Päivitetty:

Pitkästä aikaa täällä taas! Blogi on ollut hyvän tovin tauolla, siitä pahoittelut! Enkä vieläkään lupaa, että kovin ahkerasti pystyn blogia päivittämään, mutta yritän kuitenkin jotain välillä naputella. Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet melkoisen kivuliasta aikaa, eikä olo vieläkään järin häävi ole. Oon kyllä jaksanut leipoa, sillä se on niitä harvoja asioita, jotka saa edes hetkeksi kivun unohtumaan, mutta paljon muuta järkevää en sitten ole tehnytkään. Tai jos olen saanut väkerrettyä jotain kivaa ruokaa, niin ei ole tullut mieleenkään kaivaa kameraa esiin, eikä ilman kuvia viitsi mitään blogiinkaan laittaa. Nyt tilanne näyttää aavistuksen valoisammalta ja toivon, että tässä taas jossain vaiheessa jaksaisi panostaa blogiinkin vähän enemmän.  Yksi ihan onnistuneista (ja kuvatuista) sapuskoista oli gluteeniton tonnikalapasta, joka valmistui näppärästi uunissa. Tämä oli siitä kiva ruoka, että kerrankin kelpasi koko sakille. Gluteeniton tonnikalapasta uunissa 500 g penne-pastaa (gluteeniton) vettä suolaa pieni pala purjoa 2 prk tonnikalapaloja öljyssä 5 dl ruokakermaa 1 prk (390g) mascarpone pastakastiketta kuivattua tilliä mustapippuria ripaus suolaa Päälle: 150 g juustoraastetta   Keitä pasta puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja siirrä sivuun odottamaan. Hienonna purjo, valuta tonnikalat.    Sekoita ruokakerma ja pastakastike keskenään. Lisää joukkoon ripaus suolaa, mustapippuria ja maun mukaan kuivattua tilliä. Sekoita purjo kastikkeen joukkoon.   Sekoita tonnikalapalat pastan joukkoon ja kaada seos voideltuun vuokaan. Kaada päälle kastike ja nostele varoen sekaisin. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta.   Paista 225 asteisessa uunissa n.25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Avainsanat: tonnikala ruoka pastat kalaruoka kalaruoat gluteeniton foodlover öljy yrittää vuoka voidella vesi vaihe uuni tässä tilli tilanne suola seos sekaisin salaatti ruokakerma raikas purjo pinta pieni pasta panostaa pala olo odottaa näyttää mustapippuri minuutti mascarpone leipoa laittaa kuivattu koko kipu kastike kamera kaivaa juustoraaste jaksaa hienontaa dl blogi aste


blogivirta.fi