Tänään on 18.11.2018 18:06 ja nimipäiviään viettävät: Tenho, Jousia ja Max. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kulinaarimuruja:

Työperäistä hilloa

Julkaistu: · Päivitetty:

Viime kuukausina olen päässyt palkkatyöni puitteissa uppoutumaan Maaseudun Tulevaisuuden ruokaohjearsenaaliin, kun olemme rakentaneet  reseptihakua  aviisin verkkosivustolle. Arkistoja myllätessä vastaan on tullut useita reseptejä, jotka olen napannut "tätä pitää kokeilla"-listalleni. Toissaviikolla keittelin parisen purkillista mustaherukka-sipulihilloketta , joka on osoittautunut nopeasti hupenevaksi tavaraksi herkullisuutensa ja monikäyttöisyytensä ansiosta. Se maistuu mahtavalta niin paahtoleivän päällä kuin liharuokien lisukkeena. Erityisen hyvää se oli hirviryynärin kaverina. Tätä tulee tehtyä taatusti uudestaan. Seuraavalla kerralla aion tuunata alkuperäistä reseptiä jollain kylmenevään vuodenaikaan sopivalla lämpöisellä mausteella, kuten kanelilla, tähtianiksella tai chilillä. Tarvitset: 5 dl sipulisuikaleita 2½ dl vettä 5 dl mustaherukoita 2 dl hillosokeria Tee näin: Suikaloi sipulit. Laita sipulisuikaleet ja vesi kattilaan. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää kattilaan mustaherukat ja sokeri. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

Avainsanat: kiehauttaa kattila kaneli hillo hautua dl anna alkuperäinen puita pitää parise minuutti mieto maaseutu lämpö lisuke kuukausi vesi tee tarvita sokeri sipuli seuraava resepti marjoja kasviksia vuodenaika


blogivirta.fi