Tänään on 11.12.2018 14:22 ja nimipäiviään viettävät: Tatu, Taneli, Daniel, Dan ja Daniela. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Hyvä Suomi-ruoka - arkeen ja juhlaan:

Perinteinen lohilaatikko

Julkaistu: · Päivitetty:

perinteinen lohilaatikko  1 sipuli  2 tl öljyä  1 kg perunaa  2-3 porkkanaa  500 g lohifileetä (tuoretta tai miedosti suolattua)  100 g Amerikan pekonia  2 tl sitruunapippuria  (1 tl suolaa)  3 kananmunaa  2 dl kermaa  3 dl kevytmaitoa Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä 3–5 minuuttia rasvassa. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Poista lohesta nahka ja ruodot, leikkaa kala puolen sentin viipaleiksi tai kuutioiksi. Lado perunaviipaleet, sipuli, kalat ja mausteet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito yhteen. Kaada seos vuokaan ja lisää pekoniviipaleet pinnalle. Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Avainsanat: uuniruoka perinteinen lohilaatikko kala helppo öljy vuoka voidella uunivuoka tunti tarjoilu sipuli seos sentti porkkana peruna pekoni nahka minuutti mauste maito kypsä kuutio kuori kg kerma kananmuna hienontaa hetki dl anna amerikka


blogivirta.fi