Tänään on 12.11.2018 20:25 ja nimipäiviään viettävät: Virpi, Konrad ja Kurt. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Intialainen tomaatticurry kesäkurpitsapyöryköillä

Julkaistu: · Päivitetty:

Helsingissä tuli vietettyä pari ihanaa ja monipuolista viikkoa, ja eilen tulin takaisin taas monta kokemusta rikkaampana.  Ennen matkaani ehdin kokata  intialaista tomaatticurryä kesäkurpitsapyöryköillä , jota olen tehnyt useammankin kerran, mutta en ole vielä postannut ohjetta tänne.  Tekemäni curry pyöryköineen  on syntynyt useammankin intialaisen ohjeen avulla.  Pyörykät ovat ihania myös sellaisenaan , jonkun dippikastikkeen kanssa,  mutta sopivat niin hyvin tämän ihanan pikantin tomaattisen kastikkeen kanssa , vaikka riisin seuraksi. Intialainen tomaatticurry  kesäkurpitsapyöryköillä Pyörykät: noin 400 gr kesäkurpitsaa 1 vihreä chilipippuri hienonnettua (jos et halua liian pikanttia lopputulosta poista siemenet) ½ sipuli pieneksi silputtuna ½ tl suolaa ½  tl raastettua inkivääriä 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna kourallinen korianterin lehtiä , pieneksi pilkottuna 5 rkl kikhernejauhoa öljyä paistamiseen Kastike: 2 rkl öljyä (käytin rypsiöljyä) 1 iso sipuli ripaus kurkumajauhetta ½ tl chilijauhetta ½ tl juustokuminaa 1 tl Garam Masala-maustesekoitusta ½ rkl  valkosipuli-inkivääritahnaa  (yhtä suuri määrä jauhettua inkivääriä ja valkosipulia) 2-3 tomaattia 2 rkl kermaista  kookosmaitoa ½ tl suolaa 3/4 dl vettä Tee ensin pyörykät: raasta kesäkurpitsat raastimen karkealla terällä,  ja purista raasteesta liiat nesteet pois.  Laita raaste kulhoon,  ja lisää  hienoksi pilkotut chili, sipuli, valkosipuli, inkivääri ja  koiranterin  lehdet. Sekoita ainekset hyvin.  Lisää tämän jälkeen kikhernejauho ja suola, ja sekoita ainekset hyvin keskenään.  Anna seoksen levätä hetken jääkaapissa, ja muodosta siitä sen jälkeen ping pong-pallon kokoisia pyöryköitä.  Lämmitä öljy pannussa  ,  ja paista pyöryköitä keskilämmöllä,  kunnes pyöryköiden molemmat puolet ovat saaneet kunnolla väriä. Kastiketta varten  laitoin kaikki ainekset , öljyä lukuunottamatta,   tehosekoittimeen ( käy hyvin myös sauvasekoittimella ) ,  kunnes kastikkeen ainekset olivat sekoittuneet, mutta ei niin että seos olisi liian hienoksi jauhettu.  Tämän jälkeen lämmitetään öljyä,  mieluiten paistokasarissa,  ja  kastike kaadetaan  paistokasariin.  Kastiketta lämmitetään  keskilämmöllä ensin muutaman minuutin ajan, minkä jälkeen lämpö lasketaan minimiin.   Peitä kasari  kannella,  ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuutin ajan, tai kunnes suurin osa nesteistä haihtunut ja kastike paksuuntunut. Lisää tämän jälkeen pyörykät varovaisesti kastikkeeseen,  ja anna niiden vain lämmetä kastikkeessa  muutaman minuutin ajan. Ota  kasari pois tulelta ,  ja lusikoi  kastiketta pyöryköiden päälle.  On todella hyvää vaikka riisin kanssa:)   Koristele ruoka korianterin lehdillä.  P.S. Useissa  ohjeissa käytetään kastikkeissa kermaa , mutta korvasin sen kookosmaidolla.

Avainsanat: ruoka riisi raaste raastaa puristaa ping pari pannu pallo paistaa ohje muutama masala lämpö lämmittää lopputulos laskea kynsi kulho kourallinen korianteri kookosmaito kokata kikhernejauho kiehua kesäkurpitsa keskilämpö kermainen kerma kastike jääkaappi juustokumina jauhettu iso intialainen inkivääri ihana hienonnettu helsinki dl curry chilijauhe chili anna aines vegaani tomaatti nelkytplusblogit laktoositon kurpitsat kastikkeet gluteeniton aasialainen ruoka öljy vihreä valkosipuli usea tänne tuli tee syntyä suuri suola sipuli seura seos sauvasekoitin


blogivirta.fi