Tänään on 17.12.2018 04:43 ja nimipäiviään viettävät: Raakel ja Rakel. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kulinaarimuruja:

Kurpitsaiset aamiaispannukakut

Julkaistu: · Päivitetty:

Viime viikonloppuna virvoittelin allekirjoittaneen ja kurpitsan hiipunutta toveruutta paahtamalla ja soseuttamalla reilun kilon painoisen myskikurpitsan. Siitä on riittänyt sen verran monen sapuskan tykötarpeiksi, että viime päivinä ruokavalioni on ollut kovin kurpitsapainotteinen. Kurpitsahummusta on tullut vedettyä leivän tai hapankorppujen (loistoyhdistelmä!) päällä päivittäin, kurpitsapastaa olen tehnyt pari kertaa ja tästä taikinasta paistelin kurpitsapannukakkuja kolmelle aamiaiselle. Nyt taitaa meikäläisen kurpitsakiintiö olla taas toviksi täynnä. Nämä pannarit olivat muhevan meheviä. Söin niiden kanssa omenasosetta, koska sitä sattui jääkaapissa jämäpurkillinen olemaan. Jos omenasose lisukkeena ei puhuttele, niin näiden kaverina voisivat toimia pekoni ja vaahterasiirappi. Ohjeen mukaisesta taikinasatsista paistuu noin kymmenen pannukakkua. Pannareiden päällä olevaan omenasoseeseen ei ilmestynyt Jeesusta vaan joku muu outo hahmo. Taikinaan tarvitset: 2 dl paahdettua kurpitsaa soseutettuna 2 dl täysjyvävehnäjauhoja 1 dl maitoa munan 2 rkl ruskeaa ruokosokeria 1 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia ripauksen suolaa Lisäksi tarvitset: voita paistamiseen omenasosetta Tee näin: Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Halkaise reilun kilon painoinen myskikurpitsa pituussuunnassa. Laita puolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin. Paahda kurpitsaa uunissa noin tunnin ajan. Poista hiukan jäähtyneestä kurpitsasta kuoret. Paloittele kurpitsa ja soseuta palat sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä. Sekoita kaikki taikina-ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Anna taikinan ässehtiä puolisen tuntia jääkaapissa Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Lusikoi pannulle läpimitaltaan noin kymmenen sentin pannukakkuja. Jätä pannareiden väliin vähän tilaa, sillä ne leviävät hiukan. Vähennä lämpöä ja paista pannareita, kunnes niiden pinta alkaa pikkuisen kuplia. Käännä pannukakut ja paista niitä vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoile lämpiminä omenasoseen kanssa.

Avainsanat: outo ohje muutama muu muna maito lämpö lisuke leipä leivinjauhe kääntää kuumenna kurpitsa kuori kuhlo kilon kaneli jääkaappi jeesus hahmo dl anna aines aamiainen munaa maitotuotteita kasviksia hedelmiä viikonloppu uuni uunipelti tunti tee tarvita taikina suola sentti sauvasekoitin ruskea ruokosokeri pinta pekoni pari pannu pannukakku paloitella pala paistaa paahdettu paahtaa


blogivirta.fi