Tänään on 19.12.2018 05:21 ja nimipäiviään viettävät: Iiro, Iisakki, Iikka, Isko ja Isak. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Salaatti mustilla linsseillä ja freekehillä

Julkaistu: · Päivitetty:

Teen paljon linssipohjaisia salaatteja,  mutta inspiraation tähän salaattiin sain eräässä kahvilassa  Jerusalemissa, jossa jaoimme salaatin  eksäni kanssa.  Kahvilan  salaatista  otin mustat linssit ja  freekeh-vehnän, mutta  kaikki muu on omassa päässä syntynyt:D  .   Freekehin hieman savuinen maku sopii niin hyvin tällaiseen salaattiin,   ja nyt kun olin Suomessa,   huomasin että freekehiä löytyy jo kivasti kaupoista. Toista se oli blogin alkuaikoina kun postasin freekehistä,  ja postauksen kommenteissa toivottiin että Suomessakin löytyisi tätä herkullista vihreää vehnää.    Tämä salaatti on hyvin täyttävä,  ja vielä täyttävämmän tästä saa jos salaattiin lisätään vaikka fetakuutioita. Salaatti mustilla linsseillä ja freekehillä 2 dl mustia linssejä 2 dl freekehvehnää 3.5 dl kiehuvaa vettä 1 keskikokoinen bataatti , kuutioituna kourallinen  korianterin lehtiä 2 kevätsipulin vartta paloiteltuna 1 sipuli, pilkottuna 1 punainen paprika kuutioituna 2 tomaattia kuutioituna 2 rkl öljyä paistamiseen Kastike: 3  rkl  oliiviöljyä 3 rkl sitruunamehua 1 tl balsamietikkaa 1 rkl  taatelisiirappia  ( tai muuta siirappia kuten vaahterasiirappia ym.) 1 tl suolaa ripaus mustapippuria ½ tl chilihiutaleita ½ dl  appelsiinimehua 1. Salaatissa on muutama vaihe, mutta osan  voi  valmistaa etukäteen. Ensin valmistin linssit: liotin niitä muutaman tunnin, huuhtelin ja keitin niitä vain sen verran että  ne pehmenivät mutta eivät muussaantuneet. Keittämisen jälkeen laitoin linssit kulhoon jäähtymään. 2.  Freekehiä liotin puolisen tuntia, minkä jälkeen huuhtelin jyvät.  Öljy lämmitetään pannussa, ja sipulin annetaan paistua läpikuultavaksi  ,   minkä jälkeen lisätään huuhdeltu freekehvehnä.  Freekehiä ja sipulia käännellään pari kertaa,  ja seoksen  annetaan paistua muutama minuutti  , minkä jälkeen lisätään kiehuva vesi.   Pannu peitetään kannella,  ja freekehin annetaan kypsyä minimilämmöllä   noin 15 minuutin ajan,  minkä jälkeen kannattaa tarkistaa onko freekeh pehmennyt,  ja lisätä hieman kiehuvaa vettä jos freekeh tuntuu vielä  kovalta.   Freekeh lisätään jäähtymisen jälkeen mustien linssien joukkoon. 3.  Minulla oli aiemmin uunissa kypsennettyä bataattia, mutta bataatin voi myös kuutioida  ja keittää, ja sen jälkeen paistaa pienessä  öljymäärässä paistinpannulla kunnes bataatti saa väriä. Bataatti lisätään  linssien ja freekehin joukkoon. 4. Salaattiin lisätään  kuutioidut tomaatit ja  paprikat  ,  sekä kevätsipulin leikatut varret . 5.  Kastikkeen ainekset sekoitetaan keskenään,  ja  lisätään salaattiin,  Lopuksi salaattiin lisätään korianterin lehdet. Ihanan täyttävä ja herkullinen salaatti. Jos salaatin tekoon haluaa käyttää hieman vähemmän aikaa , voi  freekehin korvata bulgurvehnällä,  ja lisätä salaattiin hieman savupaprikaa.

Avainsanat: dl blogi bataatti appelsiinimehu aines keittää kauppa kastike kahvila inspiraatio herkullinen tomaatti tekoon teen tarkistaa syntyä suomessa suola sitruunamehu sipuli siirappi seos salaatti punainen pari paprika pannu paistaa onko olin oliiviöljy muutama muu musta mustapippuri minuutti maku lisätä linssi käyttää kuutioida kulho kourallinen korianteri kommentti kiehua kevätsipuli salaatit pavut nelkytplusblogit kasvisruoka öljy voi vesi vehnä varsi valmistaa vaihe uuni tunti yrtit vegaani


blogivirta.fi