Tänään on 10.12.2018 15:23 ja nimipäiviään viettävät: Jutta ja Judit. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Hupsistarallaa:

3

Julkaistu: · Päivitetty:

Sometortut. Viime vuonna hittinä oli vihreä kuula -joulutortut, tänä vuonna paljon näkyvyyttä ovat saaneet lumihiutaletortut ja pitihän sitä sitten itsekin kokeilla. Joulutortun taitteluun oli simppelit ohjeet ja vaiheita ei ole kovinkaan montaa. Silti se tuntui aika työläältä verrattuna normitorttuihin. Ja erityisen sotkuiselta hommalta, mutta se voi olla ihan vaan omaa turaamistani ja liiallisen hillomäärän kanssa läträämistä. Luumumarmeladia oli kaikenlaisista varotoimenpiteistä huolimatta pitkin leivinpaperia ja ne hillorannut toki paloivat heti uunissa ja aiheuttivat käryä ja hajua. Kun palaneen hillon käry oli saatu tuuletettua, päästiin nauttimaan itse joulutortuista ja voi että, jokaisella suupalalla sai hilloa! Lisäksi pidin erityisesti siitä, että tortut ovat samasta taikinamäärästä tehtynä pienemmän kokoisia eli se standarimäärä valmistaikinalevyistä mahtuu pellille paremmin, kuin perinteisessä muodossaan. Kyllä mä lopulta sanoisin, että nämä saattavat hyvinkin mennä meikäläisen joulukeittiössä jatkoon!

Avainsanat: joulutorttu aika joulukalenteri joulu voi vihreä uuni tuntua torttu perinne pelti ohje kuula kokeilla


blogivirta.fi