Tänään on 15.12.2018 04:15 ja nimipäiviään viettävät: Heimo ja Sverker. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Rapeat perunalatket

Julkaistu: · Päivitetty:

Eilen menin  lähiseutuni jättimarkettiin , ja näin  siellä violetteja perunoita.  Mielessä välähti että niistä syntyisi kauniin violetit perunalatket eli perunapannarit.. Latket   ovat  täällä eilen alkaneen    Hanukkaan eli valon  juhlaan kuuluvat herkut,  joista olen tänne blogiin tehnyt monta eri versiota. esim. kurpitsasta,     bataatista,    sekä versioni klassisista  perunalatkeista .  Kiiruhdin kotiin kauniiden violettien perunoitteni kanssa,  ja hieman petyin kun  ne olivatkin vain osittain violetteja: sisäpuoli oli  vaalea. No  värillä ei loppujen lopuksi ollut niin väliä,   mutta tästä tämänkertaisesta latke-versiosta tuli ehkä yksi herkullisimmista mitä olen valmistanut. Ja nämäkin ovat gluteenittomia. Tällä kertaa käytin jauhona  kikhernejauhoa, mikä teki näistä latke-pannareista erittäin rapeita:) Rapeat  perunalatket eli perunapannarit noin 300 gr kiinteää perunaa raastettuna (karkea terä) 1 kananmuna 3 rkl kikhernejauhoa 2 kevätsipulin vihreät osat, pilkottuna 1 rkl soijakastiketta ½ tl chilihiutaleita öljyä paistamiseen ( ½ dl tai vähän enemmän, tarpeen mukaan) Vai muka violetti peruna..... Kuori ja raasta perunat  raastimen karkealla terällä.  Huuhtele raaste, ja purista raasteesta pois ylimääräiset nesteet.  Lisää vispattu kananmuna, soijakastike,  pilkottu   kevätsipuli (vihreät osat)  , chilihiutaleet  sekä kikhernejauhe,  ja  sekoita tasaiseksi. Anna seoksen vetäytyä noin puolen tunnin ajan ennen paistamista. Lämmitä öljy korkeareunaisessa pannussa.  ( paistokasari sopii tähän parhaiten ) . Kun öljy on kuumaa,  lisää vajaa ruokalusikallinen seosta per latke  pannulle.   Öljyn tulee olla kuumaa mutta ei liian kuumaa.   Paista  perunalatkeja kunnes molemmat puolet ovat ruskistuneet ja rapeita.  Asettele valmiit latket talouspaperille jäähtymään.   Latket ovat parhaimmillaan juuri valmistettuina, mutta taikinaa voi tehdä suurempi määrä,  ja säilyttää jääkaapissa muutaman päivän.  Kikhernejauho  tekee  perunapannareiden pinnasta rapean,  ja myös öljyä kuluu vähemmän kuin jos näissä olisi vehnäjauhoa. Ai että ovatkin hyviä! Näkyvin hanukka-herkku on munkki,  ja munkkeja näkeekin nyt joka puolella. Mutta kauneimmat munkit on joka vuosi Roladin -leipomoketjulla. ..

Avainsanat: kuori kikhernejauho kevätsipuli kaunis kananmuna jääkaappi juhla huuhdella herkku hanukka gluteeniton dl blogi anna munkki muka mitä lämmittää latke pyhät peruna nelkytplusblogit lettu laktoositon kasvisruoka öljy väri vuosi voi violetti vihreät versio vehnäjauho valo vaalea tänne tuli taikina säilyttää soijakastike seos ruokalusikka raastaa raaste päivä puristaa pannu paistaa muutama


blogivirta.fi