Tänään on 10.12.2018 01:30 ja nimipäiviään viettävät: Jutta ja Judit. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kotona ja kaupungilla:

Joulukalenterin 5. luukku: glögipannacotta

Julkaistu: · Päivitetty:

Jouluisen pannacottan teet helposti lisäämällä päälle glögikerroksen. Tämä on muutoin nopea tehdä, mutta jähmettyminen vie jonkin verran aikaa. Ensin hyydytetään pannacotta osa ja sen jälkeen päälle kaadetaan hyytelöityvä glögi. Toki kerrokset voi tehdä myös toisin päin. Glögipannacotta pannacottakerros: 4 liivatelehteä 2rkl sokeria 2 vaniljatankoa 1 tl kanelia 2tl vaniljasokeria 4 liivatelehteä 8dl kuohukermaa Liivatteet laitetaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Hellalla kattilassa lämmitetään kerma ja sokerit. Lisää sekaan myös halkaistut vaniljatangot (raaputa siemenet irti ja laita ne sekä tangot seokseen). Lisää mausteet. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Ota vaniljatangot pois seoksesta. Purista liivatteet käsin kuiviksi ja lisää ne sekaan. Sekoita vispilällä. Anna jäähtyä hieman ja kaada tarjoiluastioihin. Pidä jääkaapissa hyytymässä yli kolme tuntia. Nämä voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi. Vieraiden tullessa nostaa vain pöytään tarjolle. glögikerros: 4 liivatelehteä 1dl vettä 2dl glögitiivistettä Laita liivatteet kylmään veteen likomaan noin viideksi minuutiksi. Kiehauta glögivesiseos. Lisää liivatteet ja ota kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä hieman. Kaada varovasti hyytyneen pannacottan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Koristeluun voit käyttää esim. marjoja, hedelmiä, pipareita, nonparelleja tai vaikkapa kermaa.

Avainsanat: voi vesi varovainen vaniljasokeri tunti teet sokeri siemen pöytä puristaa pipari nostaa nopea mauste marja luukku liesi käyttää kylmä kuohukerma koristelu kiehauttaa kerma kattila kaneli jääkaappi joulukalenteri jouluinen hedelmiä glögi anna 2dl


blogivirta.fi