Tänään on 21.04.2019 13:11 ja nimipäiviään viettävät: Anssi, Anselmi ja Camilla. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Helmin HeVi-osasto:

Pikakotiruokaa

Julkaistu: · Päivitetty:

Olen harrastanut aika paljon pikakotiruokaa viime aikoina ja tehnyt aika herkullisiakin pöperöitä samalla kaappeja tyhjennellen. Tässä muutama esimerkkipöperö.  Herne-papu-juustopannu 2 valkosipulinkynttä 1 sipuli rypsiöljyä 100 g hienonnettua pinaattia (pakaste)  100-150 g vihreitä herneitä (pakaste)  2-3 dl kypsiä mustia papuja 100-150 g sulavia juustoja, kuten sinihomejuustoa ja mustapippurituorejuustoa 1/2 limen mehu tarvittaessa suolaa Hienonna sipulit, kuullota pinaatin kanssa öljyssä. Lisää herneet, pavut ja juustot. Kuumenna, kunnes herneet ja juustot sulaneet. Mausta lopuksi limemehulla ja tarvittaessa suolalla.  Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden, keitetyn ohran/speltin tai mikseipä pastankin kanssa. Kuvassa söin jämäannoksen ihan vain salaatin ja etikkapunajuurien kanssa.  Sitten toinen aamupalaksi, palauttavaksi ateriaksi tai kevyeksi lounaaksi sopiva "puuro".  Herkkupöperö 1/2 avokado 2 dl mustikoita 1 omena 1,5 dl mantelimaitoa 1 rkl mantelivoita 2 rkl vehnänalkioita 1/2 rkl pellavansiemeniä  2 rkl kurpitsansiemeniä granaattiomenan siemeniä Pilko pesty omena ja puolikas avokado. Yhdistä kaikki blenderin kulhoon ja pistä sileäksi. Itsehän en blenderiä omista, joten kulho ja sauvasekoitin toimivat myös vallan riittävästi.  Tarjoile granaattiomenan siementen kanssa. 

Avainsanat: esimerkki dl avokado aika aamupala kulho vege pähkinät ja siemenet pavut lakto-ovo juustot hedelmät aamu- ja välipalat kaappi juusto hienontaa herne peruna papu omena muutama mustikka musta öljy valkosipulinkynsi mehu mantelimaito lounas kypsä kuva kuumenna tässä suola sulaa sipuli sinihomejuusto siemen sauvasekoitin salaatti rypsiöljy porkkana harrastus granaattiomena


blogivirta.fi