Tänään on 21.04.2019 14:07 ja nimipäiviään viettävät: Anssi, Anselmi ja Camilla. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Helmin HeVi-osasto:

1. adventin ja ihan vaan sunnuntain kunniaksi

Julkaistu: · Päivitetty:

Eilen piipahdimme siipan kanssa joulumielen kohottamiseksi kauppahallissa joulun avauksessa. Torttukahvit maistuivat ihanalta, yllättävän makoisalta myös pukin jakamat Fazerin siniset konvehdit. En ole ennen tätä viikkoa juuri joulua tunnelmoinut, mutta nyt joulumieli löysi tiensä minunkin luokseni. Luntahan toki olisi mukava saada, mutta jospa Oulukin saisi lumihunnun lähipäivien aikana. Kauppahallista Haanpään Jussin kalatiskistä nappasimme mukaan nieriäfileetä ensimmäisen adventin illallista varten. Nieriä on suosikkikalojani, kuten olen saattanut joskus tulla maininneeksi. Mukavan rasvainen ja maukas, lohikalan parhaat ominaisuudet napakassa paketissa kalan olemmatta kuitenkaan liian vahvan "lohista". Simppeli kypsennys uunissa, rinnalle mehevää risottoa ja salaattia jouluisin mauin - kynttilät ja Jouluradio viimeistelivät tunnelman. Simppeli nieriä uunissa 2 nieriäfileetä suolaa valkopippuria 1/2 (pienen) sitruunan mehu ja kuori raasteena 1/2 ruukkua lehtipersiljaa Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi nieriästä ruodot, mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Ripottele pinnalle sitruunankuoriraaste ja hienonnettu lehtipersilja. Paista 10-15 minuuttia uunissa. Herkkusienirisotto 2 valkosipulinkynttä 2-3 rkl oliiviöljyä 2 dl risottoriisiä 200 g herkkusieniä 9 dl kasvilientä (mielellään fondista tai itse keiteltyä) 1 kevätsipuli varsineen 1/2-1 dl parmesaaniraastetta 50 g maustamatonta tuorejuustoa 1-2 rkl sitruunamehua mustapippuria Hienonna valkosipulinkynnet ja siivuta sienet. Kuumenna öljy ja kuullota sipuli ja sienet. Lisää riisi ja jatka kuullottelua, kunnes riisi on kuultavaa. Kaada sekaan sitten kasvisliemi osissa riisiin imeyttäen. Loppuvaiheessa lisää hienonnettu sipuli ja aivan lopuksi juustoraaste, tuorejuusto, sitruunamehu ja pippuri. Aura-persimonisalaatti salaattisekoitusta kurkkua persimonia Aura-juustoa valkoista balsamicosiirappia pähkinäöljyä (saksan- sellaista tällä kertaa) paahdettuja hasselpähkinöitä Siivuta kurkku ja puolita viipaleet, tee samoin kuoritulle persimonille. Asettele siivut ja Aura-juuston palasia salaattipedille. Viimeistele balsamicosiirapilla, pähkinäöljyllä ja paahdetuilla pähkinöillä.

Avainsanat: joulu illallinen hienonnettu hienontaa herkkusieni haanpää fazer dl aura adventti mustapippuri mukava minuutti mehu maustamaton maukas lehtipersilja kynttilä kuumenna kurkku kuori konvehti kevätsipuli kasvisliemi kala juustoraaste juusto jussi jouluradio joulumieli suola sunnuntai sitruunamehu sipuli sininen sieni salaatti saada rinta riisi raaste pukki pippuri paketti paahdettu ominaisuus oliiviöljy uuniruoka sienet salaatit pähkinät ja siemenet lisäkkeet lakto-ovo hedelmät öljy valkosipulinkynsi valkopippuri uuni tuorejuusto tunnelma tee


blogivirta.fi