Tänään on 16.01.2019 15:06 ja nimipäiviään viettävät: Ilmari, Ilmo, Gudmund ja Germund. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Helmin HeVi-osasto:

Pad thai(-hko)

Julkaistu: · Päivitetty:

Pari viikkoa sitten iski kova pad thai -mania. Juttu alkoi siitä, kun Oulun mainiossa thaikkulassa Sukho Thaissa käydessämme valitsin listalta kyseisen ruokalajin tofulla höystettynä ateriakseni. Ja olihan hyvvää! Sukho Thain pad thai tofulla. Jokusen päivän kuluttua kotona tuli ruoka-aika ja mietin, mitä saisi nopeasti nälkäisen vatsan täytteeksi. A-haa, pad thai! Vaikka kyseessä ei ole ollenkaan autenttinen resepti, oli se huisin hyvää jälleen. Tein tämän "mitä kaapista löytyy" -politiikalla, joten tamarindi ja kalakastike(, jotka ymmärtääkseni kuuluvat perinteisesti ruokaan,) jäivät puuttumaan. Riisinuudeleiden sijaan taas oli ihan vaan munanuudeleita, mutta tämä olikin tällainen oululainen näkemys thaimaalaisten spydäristä. Helmin pad thai katkaravuilla Pad thai à la Helmi 1 porkkana lohko kerakaalia pätkä purjoa 2 valkosipulinkynttä 1 punainen chili kasviöljyä 2 kananmunaa 1-2 tl punaista currytahnaa 1 rkl intiaani-/fariinisokeria reilu loraus teriyaki-kastiketta (2 rkl?) 200 g munanuudeleita 1 dl suolapähkinöitä 150 g katkarapuja 1/2 limen mehu hienonnettua persiljaa/korianteria Keitä munanuudelit, huuhtele siivilässä hyvin. Suikaloi porkkana ja kaali, hienonna valkosipuli ja chili. Kuullota kuumalla pannulla muutama minuutti. Riko mukaan kananmunat ja sekoita kokkelimaiseksi. (Laske lämpöä, etteivät rehut kärähdä.) Lisää sitten nuudelit, currytahna, sokeri, teriyaki ja pähkinät. Nostele niin, että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin. Lopuksi lisää katkaravut, limemehu ja hienonnettu persilja/korianteri. Kuumenna (, mutta älä liikaa, etteivät katkikset sitkisty).

Avainsanat: pähkinät ja siemenet mausteet kala juurekset etninen vatsa valkosipulinkynsi valkosipuli tuli thai teriyaki sokeri ruokalaji ruoka resepti päivä pähkinä punainen porkkana pari pannu oulu oululainen näkemys nuudeli muutama mitä minuutti mehu lämpö lohko kuumenna kuuma kova kotona kastike kananmuna kaappi kaali juttu intiaani huuhdella hienonnettu hienontaa helmi dl chili aines aika


blogivirta.fi