Tänään on 21.01.2019 17:31 ja nimipäiviään viettävät: Aune, Oona, Netta, Auni, Agnes ja Agneta. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Helmin HeVi-osasto:

Porkkanakakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Etsiskelin siipan synttäreitä ajatellen hukasevan porkkanakakun reseptiä. Hyväksi havaittu on ollut myös siskoni tehtailema resepti, mutta halusin kokeilla tällä kertaa jotain uutta ohjetta. Google-haun vastausten perusteella maailman paras porkkanakakku syntyy Leila Lindholmin ohjeella, jota sitten seurailinkin. Ja toden totta - yksi jos toinenkin kehui tätä parhaaksi syömäkseen porkkanakakuksi! Porkkanakakku à la Leila  Hieman mukailtuna 3 munaa 2 1/2 dl täysruokosokeria 2 dl vehnäjauhoja 1 dl spelttijauhoja 2 tl vaniljasokeria 2 tl kardemummaa 2 tl kanelia 3 tl leivinjauhetta 1 tl inkiväärijauhetta 1/2 tl suolaa 1 dl rypsiöljyä 1/2 dl saksanpähkinäöljyä 4 1/2 dl hienoa porkkanaraastetta 400 g maustamatonta tuorejuustoa 1 1/2 dl tomusokeria 2 tl vaniljasokeria 1 limen mehu paahdettua hasselpähkinärouhetta Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja porkkanaraaste taikinaan nostellen. Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 150 asteessa noin 55 minuuttia. Tee kuorrute vatkaamalla tuorejuuston sekaan tomusokeri, mausta vaniljasokerilla ja limen mehulla. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja korista pähkinärouheella.

Avainsanat: pähkinät ja siemenet leivonta lakto-ovo kakut juurekset öljy vuoka vaniljasokeri vaahto tuorejuusto tomusokeri tee taikina synttärit suola sokeri sisko rypsiöljy resepti porkkanaraaste porkkanakakku parhaaksi paras paahdettu ohje muna minuutti mehu maustamaton leivinjauhe leila kuorrute kuohkea kokeilla kehui kardemumma kaneli kakku google dl ajatella aine


blogivirta.fi