Tänään on 17.01.2019 07:02 ja nimipäiviään viettävät: Toni, Anton, Anttoni, Antto, Tony ja Antonia. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Helmin HeVi-osasto:

Tomaatti-sipulipiiras

Julkaistu: · Päivitetty:

Jos tarkoituksena on tänä kiireisyyden aikakautena tehdä jotain aikaa vievää apetta, käy lähes poikkeuksetta niin, että oikaisen mutkat suoriksi, muuttelen proseduureja vähän vikkelämmiksi ja lopulta heitän alkuperäisen ruokaohjeen/vision nurkkaan. Niin kävi tälläkin kerralla, kun aikomukaseni oli tehdä piirakkaa karamellisoiduilla sipuleilla sekä kookospalloja nyyttäripöytään. Sipulit kuitenkin loppuivat kesken ja kookospallojen kanssa loppui surullisen kuuluisa aika. Syntyi tomaatti-sipulipiirakkaa, vaan johan sekin maistui. Makeiksi pannulla hautuneet sipulit ja niin ikään makeat kirsikkatomaatit istuivat piiraaseen hyvin uuden suosikkini, paahdettu sipuli -creme fraichen, kanssa. Tomaatti-sipulipiiras  150 g voita 1 dl ruisjauhoja 2 dl vehnäjauhoja  1 dl kaurahiutaleita  1 1/2 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa 100 g rahkaa/jogurttia/kermaviiliä 2 sipulia oliiviöljyä  200 g kirsikkatomaatteja suolaa mustapippuria basilikaa pieni tilkka valkoviinietikkaa 100-150 g goudaa raastettuna 1 prk paahdettu sipuli -creme fraichea Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voin kanssa. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Anna levätä taikinan hetki jääkaapissa. 

Avainsanat: oliiviöljy mustapippuri makea maistua leivinjauhe kuuluisa kirsikkatomaatti kaurahiutale jääkaappi hetki dl creme basilika anna alkuperäinen aine aika 1/4 tilkka taikina suosikki suola sipuli ruisjauho rahka raastaa piirakka pieni pannu paahdettu suolaiset piirakat lakto-ovo juustot tomaatti


blogivirta.fi