Tänään on 18.01.2019 14:48 ja nimipäiväänsä viettää: Laura. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Soppakellari:

MANTELIA JA OMENOITA

Julkaistu: · Päivitetty:

Kotimaisten omppujen seseonkin on parhaimillaan. Kypsien omenoiden tuoksu pitkin pihoja on yksi syksyn suloisimmista asioista, suorastaan vastustamaton. Ilahduttavaa ovat myös kanssaihmiset, jotka ystävällisesti lahjoittavat omenasatoaan muillekin. Tänäänkin nappasin pyörälenkillä muutaman ompon pyörän koriin erään pihaportin pieleen jätetyistä kottareista. Kiitos, ilahdutti mieltä ja suuta! :) Näiden makoisien uuniomenoiden resepti on peräisin elokuiselta työreissulta Tasnkanmaalla, jossa pääsimme kokkailemaan yhdessä kollegoiden kanssa. Siksi siis reseptin hieman suurempi annoskoko. Reseptin alkuperästä en tiedä, mutta hyviä nämä ovat! MANTELILLA TÄYTETYT UUNIOMENAT (riittää 16:lle pieniruokaiselle tai 8:lle suuriruokaisemmalle herkkusuulle) 16 keskikokoista omenaa 160 g mantelimassaa (marsipaanikin käy) 160 g voita 160 g fariinisokeria reilusti kanelia rouhittuja pähkinöitä tai manteleita Tarjoiluun: vaniljajäätelöä Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Huuhtele omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Reilun kokoiseen porausjälkeen saat mahtumaan reilusti täytettä! Laita omenat paperisiin muffinssivuokiin, näin täyte ei pääse valumaan pitkin peltiä tai vuokaa. Asettele omput muffinssivuoissaan uunivuokaan tai pellille. Sekoita marsipaani, voi, sokeri ja mausta seos kanelilla. Lisää halutessasi mukaan pähkinä- tai mantelirouhetta. Tunge täyte omenoiden sisälle. Paista omenoita noin 20-30 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista, omenoiden koosta ja lajikkeesta. Jos omenat ovat kovia, jatka paistoaikaa, kunnes ne ovat pehmenneet. Anna omppujen jäähtyä voin 5 minuutta. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Avainsanat: sokeri resepti pähkinä pyörä pelti omena muutama minuutti marsipaani manteli kova kotimainen kori kaneli huuhdella fariinisokeri anna alkuperä jälkiruokaa ystävällinen voi uunivuoka uuni täyte tuoksu tarjoilu


blogivirta.fi