Tänään on 21.04.2019 11:33 ja nimipäiviään viettävät: Anssi, Anselmi ja Camilla. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Appelsiininen mannakakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Eksäni toi minulle pussillisen mannaryynejä.  "Voitko tehdä näistä jotain?" .  Hetken mietin ,   ja vastasin :  "Vaikkapa mannakakkua" .    Googlasin mannaryynikakkujen ohjeita,  ja  löysin yhden  jonka mukaan tein kakun.  Mutta kakku ei ollutkaan hyvä,  vaan kuiva vaikka siihen kaatoi päälle siirappia, ja  koostumus ei ollut mieleinen.   Joten kehitin oman versioni. Ja tästä tulikin todella hyvä!  Ihanan mehevä  kakku,  jossa tuntuu appelsiinin maku.  Kakkuun tulevaan siirappiin lisäsin myös  rosmariinia joka  tuo kivasti lisämakua,   mutta se ei ole tässä välttämätön  vaikkakin   tekee kakusta vieläkin paremman. Appelsiininen mannakakku 2 kananmunaa 2 dl sokeria (käytin ruokosokeria) 1 appelsiinin kuoriraaste ripaus vaniljauutetta ½ tl pomeranssimaustetta  2 dl appelsiinimehua 1 dl oliiviöljyä 1½ dl mannaryynejä 2 dl vehnäjauhoa 1½ dl kookoshiutaleita 2 tl leivinjauhetta ripaus suolaa Appelsiinisiirappi 1,5 dl appelsiinimehua 1 dl vettä 2 dl sokeria 1 rosmariinin  oksa Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi seokseksi, lisää sen jälkeen appelsiinimehu, vanilja, pomeranssijauhe sekä öljy.  Sekoita mannaryynit,  vehnäjauho, kookoshiutaleet, leivinjauhe sekä suola keskenään,  ja lisää seos varovaisesti sekoitellen kosteiden ainesten joukkoon.   Tein kakun leipä/kakkuvuoassa,  jonka päällystin leivinpaperilla.  Leivinpaperin pinnalle sivelin hieman  öljyä ja lopuksi ripottelin pinnoille kookoshiutaleita.  Kakkutaikina kaadetaan vuokaan,  ja  kakkua paistetaan 180 C lämmössä 45-50 minuutin ajan; kunnes kakun pinta on saanut väriä ,  ja kakku tuntuu kypsältä.   Appelsiinisiirapin kaunis väri (ehkä ruokosokerikin vaikutti) Kakun ollessa uunissa  keitetään siirappi:  Kaikki ainekset kaadetaan paksupohjaiseen kattilaan ,  siirappia keitellään  miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen, kunnes siirappi paksunee. En tehnyt siirapista liian makeaa,  joten kestää hieman ennenkuin siirappi paksunee.  Kakku otetaan uunista,  siihen tehdään haarukalla muutamia reikiä ,  ja jäähtynyttä  siirappia lusikoidaan päälle, niin että sitä on joka puolella. Kakun annetaan kunnolla jäähtyä ,  ja pidetään mielellään  jääkaapissa muutamia tunteja ennenkuin se poistetaan vuuasta. Mehevä kakkupala sopii myös jälkiruuaksi,  esim. jäätelöpallolla koristeltuna. On kyllä niin hyvä kakku! Rosmariinia keräsin puistosta.

Avainsanat: aines yrtit sitrus nelkytplusblogit leivonta laktoositon kakku öljy väri välttämätön vuoka vehnäjauho vanilja uuni tässä tunti suola sokeri siirappi seos sekoittaen rosmariini ripotella reikä poistaa pinta paistaa oliiviöljy oksa ohje mieto maku makea lämpö leivinpaperi leivinjauhe kuoriraaste kuohkea kuiva koostumus kookoshiutale keräsin keittää kaunis kattila kananmuna jääkaappi haarukka dl appelsiini appelsiinimehu


blogivirta.fi