Tänään on 25.06.2019 06:23 ja nimipäiviään viettävät: Uuno ja Uno. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Sillä sipuli:

Punajuurihummus nyyttäripöytään

Julkaistu: · Päivitetty:

Nyyttäripöytä on hurjan hyvä tapa kun yhteen kokoontuu enemmän ihmisiä. Jokaisen tuodessa mukanaan jotain herkkua, ei vaiva käy ylivoimaiseksi kenellekään ja kynnys kokoonkutsumiseen madaltuu olennaisesti.  Työkaveri oli ideoinut eilen hauskan päivän, johon kuului lumikenkäilyä, saunomista ja juurikin nyyttärit. Ulkoreippailun jälkeen kokosimme pöydälle savulohta, salaattia, broileri-persikkapiirakkaa, patonkia ja tuorejuustoja, sipsiä ja dippiä, juustoja ja porkkanatikkuja. Jälkiruuaksi oli porkkanakakkua .  Minä vein pöytään punajuurihummusta, patonkia ja ruiskuppeja.  (Piti viedä myös roseviiniä, mutta se jäi matkan varrelle sille ystävälliselle herralle joka veti kuskin auton ojasta ylös).  Tykkään tehdä punajuurisia herkkuja silloin kun tuolle juurekselle allerginen mieheni ei ole paikalla. Minä rakastan punajuuren syvää, juurevaa makua ja dramaattisen tummaa väriä.  Marin Jotain maukasta-blogista löysin kivan hummuksen ohjeen , johon tuli herkkumakuina myös korianterinsiemeniä ja valkosipulia. Mausta tulikin kovasti valkosipulinen kuminan ja korianterin tuodessa omaa kivaa twistiään. Tykkäsin upean värisestä hummuksesta muidenkin kehuessa lopputulosta jopa himottavaksi. Tätä teen toistekin, sillä juuresten uunipaahtamisen jälkeen homma oli niinkin helppoa kuin yhteensurrautus.  PUNAJUURIHUMMUS  noin 5 dl hummusta 700 g punajuurta (4 kpl) oliiviöljyä suolaa 250 g veteen säilöttyjä kikherneitä 1 tl korianterinsiemeniä 1 tl kuminansiemeniä ½ sitruunan mehu 2 valkosipulinkynttä 2 rkl tahinia 1 tl merisuolahiutaleita n. ½ dl oliiviöljyä hummuksen notkistamiseen Pinnalle koristeeksi mustia seesaminsiemeniä Pese, (kuori halutessasi) ja lohko punajuuret uunipellille. Ripsi päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes lohkot ovat pehmeitä.  Valuta kikherneet. Laita kaikki ainekset lisäoliiviöljyä lukuunottamatta astiaan ja surrauta tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää öljyä pienissä erin kunnes olet saanut haluamasi koostumuksen hummukseen.  Laita tarjoiluastiaan ja ripsi päälle mustia seesaminsiemeniä. Tarjoile vaikka ruiskuorien ja patongin kanssa.

Avainsanat: uunipelti upea suupala brunssi *punajuuri öljy viedä vesi valkosipulinkynsi valkosipuli vaiva uuni tahna työkaveri tunti tuli teen tapa suola seesaminsiemen sauvasekoitin salaatti ripsi rakastaa pöytä pöydälle päivä puoli punajuuri pieni pestä pehmeä paahtaa oliiviöljy ohje musta muut minä mies mehu maukas marin maku lopputulos lohko kynnys koriste korianteri koostumus kikherne juusto homma herkku esimerkki dl broileri blogi astia aste allerginen aines


blogivirta.fi