Tänään on 16.06.2019 01:37 ja nimipäiviään viettävät: Päivi, Päivikki, Päivä, Eugen ja Eugenia. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Keittokirjanen:

Stroganoff

Julkaistu: · Päivitetty:

Tästä ohjeesta syntyy stroganoff (tai stroganov) kuudelle. Ruokaan voi käyttää naudan ulkofilettä tai paistia, porsaanlihaakin. Tällä kertaa tein sen näin: Tarvitaan: n. 900 g naudan sisäpaistia 2 sipulia hienonnettuna 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna voita paistamiseen 2 tl suolaa mustapippuria 2 rkl vehnäjauhoja 2 rkl tomaattipyreetä 2 tl kokojyväsinappia 5 dl lihalientä laakerinlehti n. 1 dl smetanaa 1-2 maustekurkkua silputtua tuoretta persiljaa Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuutioi paisti. Ruskista lihat voissa pienissä erissä ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun. Kuullota sipulia ja valkosipulia rasvassa muutama minuutti. Palauta lihat pannulle. Ripottele päälle vehnäjauhot, lisää tomaattipyree ja sinappi ja paista hetken aikaa. Kaada lihaliemi pannuun ja lisää laakerinlehti. Hauduta kannen alla vähintään tunnin ajan, mitä pidempään sen parempi. Lisää loppuvaiheessa kuutioitu maustekurkku ja smetana, hauduta vielä hetki. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjolle perunamuusin tai keitettyjen perunoiden sekä etikkapunajuurien ja maustekurkun kanssa.

Avainsanat: liha voi vehnäjauho valkosipulinkynsi valkosipuli tunti tomaattipyre suola smetana sipuli sinappi ruskistaa ruoka pippuri pieni peruna persilja pannu paistaa ohje nauta muutama mustapippuri mitä minuutti käyttää kuutioida kansi hienonnettu hetki dl stroganoff


blogivirta.fi