Tänään on 21.02.2019 06:24 ja nimipäiviään viettävät: Keijo, Alf ja Alva. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Keittokirjanen:

Pollo alla Cacciatora

Julkaistu: · Päivitetty:

Pollo alla Cacciatora eli kanaa metsästäjän tapaan. Muunnelmia löytyy useita, pataan voi lisätä pekonia, sieniä, kapriksia, oliiveja... Joissakin ohjeissa käytetään puna- toisissa valkoviiniä. Meillä pataan laitettiin (tästä syö 5-6 henkeä): Broilerin luullisia reisipaloja n. 1,5 kg öljyä paistamiseen 2 porkkanaa  2 lehtisellerin vartta 1 iso sipuli 2 valkosipulinkynttä 6 anjovisfileetä 2 dl punaviiniä suolaa mustapippuria 1 iso rosmariinin oksa 1 tlk (400g) säilyketomaatteja 2 dl kanalientä Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista kanapalat molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä syrjään. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja kuullota hienonnettua valkosipulia ja anjovisfileitä, kunnes anjovis sulaa. Lisää pannulle hienonnettu sipuli sekä paloiteltu selleri ja porkkana ja paistele viitisen minuuttia. Palauta kanapalat pannulle. Lisää riivityt rosmariinin lehdet ja punaviini, ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää säilyketomaatit ja kanaliemi. Peitä kannella ja hauduta noin 30 minuuttia, kunnes kana on kypsää.  Tarjoile pastan kanssa.

Avainsanat: sieni selleri ruskistaa punaviini puna porkkana pippuri pekoni pata pasta pannu paistaa oliivi oksa muutama mustapippuri minuutti lisätä kypsä kuumenna kg kana iso hienonnettu dl broileri anjovis pollo alla cacciatora öljy voi valkoviini valkosipulinkynsi valkosipuli syö suola sulaa sipuli


blogivirta.fi