Tänään on 26.06.2019 17:32 ja nimipäiviään viettävät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere, Jeremias ja Viveka. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Keittokirjanen:

Paistetut muikut

Julkaistu: · Päivitetty:

Paistetut muikut ja perunamuusi, nopea ja helppo ruoka vaikka arki-iltaan. 800 g muikkuja 1½ dl ruisjauhoja 1½ tl suolaa valkopippuria 1 kg muusiperunaa 3 rkl voita 1 tl suolaa 3-4 dl täysmaitoa Poista muikuista pää ja niiden mukana sisälmykset. Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kieritä muikut jauhossa ja paista voissa pannulla molemmilta puolilta. Pidä lämpimänä 50-asteisessa uunissa. Valmista perunamuusi: kuori ja puolita perunat. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja lisää kattilaan voi ja suola. Kun voi on sulanut, muusaa perunat survimella. Lisää lämmitetty maito vähitellen samalla perunoita survoen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Avainsanat: kg kattila ilta helppo dl aste arki pannu nopea muusa muikku minuutti maito maista lämmin kuori valmis valkopippuri uuni täysmaito suola ruoka ruisjauho pää pippuri peruna perunamuusi paistetut muikut kala voi vesi


blogivirta.fi