Tänään on 16.06.2019 01:31 ja nimipäiviään viettävät: Päivi, Päivikki, Päivä, Eugen ja Eugenia. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Nettielämää:

Lounaslinjat: Jauhelihamömmöt ja beef farfar

Julkaistu: · Päivitetty:

Momot ovat tiibettiläisiä taikinanyyttejä, joiden sisällä on jotakin hyvää. Momot kypsennetään joko keittämällä tai höyryttämällä, missä jälkimmäinen metodi lienee se perinteisempi. Momojen valmistukseen löytyy useita ohjeita, joista hyvältä vaikuttaa esimerkiksi tämä . Itse taikina on jauhoja, vettä ja öljyä, se mikä tekee momosta momon on sitten se mitä sen sisällä on ja minkälaisen soosin kanssa se tarjoillaan. Tartar-pihvi on taas puolestaan pääsääntöisesti pelkkää raakaa jauhettua naudanlihaa, jonka päällä on raaka kanananmuna. Koska kaupasta ostettaessa jauheliha tulee tyypillisimmin formaatissa, joka sisältää 400g tuotetta ja momon sisälle seosta lätkitään noin 1-2 tl, jää jauhelihamassaa varmasti ylitse. Luonnollinen ja laiska käyttötapa ylijääneelle jauhelihalle on tehdä siitä raaka pihvi. Koska en käytä sipulia tahi kapriksia enkä raakaa kananmunaa, kutsun pihviä farfar-pihviksi. Momojen taikina jäi liian paksuksi ja liian kosteaksi, joten kutsun syntyneitä tekeleitä mömmöiksi. Pihvi oli ihan jees ja vihreä sörsseli. Majoneesin jättäisin seuraavalla kerralla tekemättä ja pistäisin tuohon taikinaan paitsi suolaa, niin myös mausteita. Kaulinta käyttäisin huolella. Mömmö-taikina n. 5dl jauhoja 1rkl rypsiöljyä  n. 2,5dl vehnäjauhoja Jälleen sekoitussuhde on likimäärin se, että kun taikina on kiiltävää, kiinteätä eikä halua tehdä vaivaavista käsistä vesilntujen räpylöitä, ollaan lähellä. Mömmösisus 400g parempaa naudan jauhelihaa kevätsipulia 1pkt Apetina salaattijuusto (se, jota vanhaan hyvään aikaan kutsuttiin fetaksi) limepippuria inkivääriä suolaa muskottipähkinää juustokuminaa minitomaattimix - rasia rucolaa  Pilkotaan kevätsipuli, feta ja tomaatit. Sotketaan kaikki yhteen. Sisus valmis. Kaulitaan taikina ohueksi ja leikellään mukinsuilla ympyröitä. Täytetään ympyrän keskelle 1-2 teelusikallista mössöä ja niputetaan kiinni. Nippuja höyrytetään 20 minuuttia. Höyrytysritilä kannattaa liioitellusti öljytä ja öljyä lisäillä välillä. Mömmöt  paisuvat kypsyessään ja tarttuvat kiinni paitsi toisiinsa myös höyrykattilaan. Lopusta sisusmössöstä askarrellaan kullekin syöjälle lautasen keskelle pihvi. Tarjotaan kahden sörsselin kanssa, vihreän hernesörsselin ja kulinaarisen instituutin pikamajoneesin kanssa. Pikamajoneesin öljyyn voi pistää tulisuuden siedon mukaan chiliöljyä. Vihreä sörsseli  Rucolaa Tuoreita herneitä Limepippuria Oliiviöljyä Suolaa Sitruunamehua  Lätkitään ainekset tehosekoittimeen ja öljyä sen verran, että kuvitellaan sekoituksen blendaavan. Lisätään öljyä kuvitelmien mukaisesti kunnes saadaan vihreää sörsseliä..

Avainsanat: tahi suola these are not the chefs you are looking for öljy ympyrä ylitse voi vihreä valmis vaikuttaa tomaatti tarjoilla taikina sitruunamehu sisältää sipuli seuraava seos rypsiöljy rucola rasia raaka pihvi oliiviöljy ohje nauta mitä minuutti mauste luonnollinen lounaslinja limepippuri lautanen laiska käsissä kutsu kevätsipuli kananmuna jää juustokumina jauhot jauhettu jauheliha instituutti inkivääri huoli herne formaatti feta esimerkki beef aines


blogivirta.fi