Tänään on 21.02.2019 11:24 ja nimipäiviään viettävät: Keijo, Alf ja Alva. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Nettielämää:

Lounaslinjat: Paistisalaatti

Julkaistu: · Päivitetty:

Toinen päänsärky mitä gourmet-ravintolat aiheuttavat on "inspiraatio". Söin Meripaviljongissa kalaa ja pähkinöitä, joille molemmille monipuolisen lahjakkaasti allergisesta perheestäni löytyy allerginen. Pastramia tehdään perinteisimmin naudalihasta, joten hetken leikittelin ajatuksella naudanlihapastramista. Päädyin kuiten ajatukseen, missä käyttäisin jotakin nautaa uunissa niin, että se jäisi keskeltä punaiseksi. Kuorrutukseen ajattelin käyttää hapankorppua ja kurpitsansiemeniä. Aina kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin on suunniteltu. En ole vielä toistaiseksi onnistunut kuorruttamaan mitään lihaa tai kalaa niin, että kuorrutus olisi kestänyt pannussa. Eikä kestänyt nytkään, se vähä mitä kuorrutuksesta sain lihaan tarttumaan, otti ja tarttui sitten folioon, johon paistin olin uunia varten käärinyt. Käytin naudan ulkopaistia, jonka koko oli vajaa kilo. En luonnollisesti käyttänyt lämpömittaria, koska olen laiska ja arvoin kelloon jotakin tunnin ja kahden tunnin väliin. Oikeampi arvontatulos olisi ollut noin tunti, mutta koska olin lähdössä noin puolentoistatunnin lenkille, pistin sitten sen puolitoista tuntia. Lenkki tietysti kesti pidempään, mutta Unikko pelasti paistin uunista kellon soidessa. Ylihän se meni ja komeasti. Onneksi ei kuivunut kokonaan.  Tuoreita herneitä Jääsalaattia Kotimaisia helmitomaatteja Avomaankurkkua Retiisejä Kevätsipulia  Kurpitsansiemeniä Ruissipsi, luomutomaatti Limepippuria Oliiviöljyä Suolaa Mustapippuria n. 1 kg naudan ulkopaisti sitruunamehua 2 kananmunaa Ajatus oli, että kananmunista, murskatuista ruissipseistä, pippurista, suolasta ja kurpitsansiemenistä syntyy paistille kuorrute. Kuorrutetun paistin käytin pannussa, jonne puolet kuorrutteesta jäi. Annoin vähän väriä ja käärin folioon ja työnsin 150-asteiseen uuniin.  Jatkossa jos tätä yritän, niin käytän lämpömittaria ja en lähde lenkille.  Salaatti on yksinkertaisesti, pese, pilko ja asettele. Oliiviöljyyn sotkin suolaa, sitruunamehua ja limepippuria. Öljyä salaatin päälle ja tarjolle. Maistuihan tuo, vaikka liha olikin kuivemman puoleista.

Avainsanat: these are not the chefs you are looking for öljy yrittää uuni unikko tunti tarttua suola sitruunamehu salaatti ravintolat päänsärky päätyä pähkinä pestä pelastaa pannu onni olin oliiviöljy nauta mustapippuri mitä lähde lounaslinja limepippuri liha lenkki laiska käyttää kuorrutus kuorrute kotimainen koko kilo kg kello kananmuna kala jonne herne gourmet allerginen ajatus aiheuttaa


blogivirta.fi