Tänään on 19.11.2019 09:43 ja nimipäiviään viettävät: Liisa, Elisa, Eliisa, Eliisi, Elisabet, Elise, Lisa, Lisen, Lisbet ja Bettina. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kokeileva keittiö:

Pienet lohikolmioleivät

Julkaistu: · Päivitetty:

40 kpl 500 g savustettua lohta (fileenä vähemmän riittää) 1-2 sipulia 200 g tuorejuustoa 50 g tuoretta tilliä (silputtuna) 3 rkl sitruunamehua 2 tl sitruunankuoriraastetta muutama rouhaisu mustapippuria myllystä 10 isoa kaurapaahtoleipäviipaletta 10 isoa ruispaahtoleipäviipaletta Poista kalasta nahka ja ruodot, jollet käytä fileetä. Laita kala monitoimikoneen kulhoon (onnistuu myös sauvasekoittimella). Lisää kulhoon kuoritut sipulit, tuorejuusto, tilli, sitruunamehu ja -kuori. Jauha tasaiseksi massaksi. Mausta pippurilla. Jaa seos 10 vehnäpaahtoviipaleelle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paina päälle ruispaahtoleipä. Pakkaa leivät tiiviisti kelmuun ja anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa. Siisti leipien reunat veitsellä. Leikkaa leivät kahtia kulmasta kulmaan. Saat kaksi isoa kolmioleipää. Puolita kolmioleivät vielä kertaalleen. Näin saat yhdestä kerrosleivästä neljä pientä kolmioleipää. Peitä leipävati puhtaalla kostealla liinalla, jotta leivät pysyvät jääkaapissa raikkaina tarjoiluun asti. Ohje on jälleen Maku-lehden , tosin jonkin verran muokattuna tässä. Ihania pikkuisia leipäsiä näistä tuli, sopivat hyvin kokonsa ja makunsa puolesta vaikka kahvipöytään pikkusuolaisiksi. --------------------------------------------------- Kokeileva keittiö toivottaa kaikille lukijoilleen ihanaa ystävänpäivää!

Avainsanat: ystävänpäivä veitsi tässä tuorejuusto tunti tuli toivottaa tilli tiivis tarjoilu sitruunamehu sipuli siisti seos pippuri ohje neljä nahka mylly muutama mustapippuri maustua maku lohi liina leipä kuori kulho keittiö kala jääkaappi ihana anna


blogivirta.fi