Tänään on 20.08.2019 16:30 ja nimipäiviään viettävät: Sami, Samuli, Samu, Samuel ja Sam. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Meidän murkinat:

Kesäherkkuja : Kesäkurpitsa-riisipaistos

Julkaistu: · Päivitetty:

Tähän reseptiin törmäsin sinä kesänä, kun kesäkurpitsaa kasvoi mökillä joka kulmalla ja yritimme keksiä vaihtelevia keinoja niiden kuluttamiseen. Moni muu sen kesän resepti on jäänyt unholaan, mutta tätä pitää saada ainakin kerran kesässä, vaikka sitten ostokesäkurpitsasta. Paistoajat ovat suunta antavia ja kannattaa varmistaa riisin kypsyysaste. n. 5-7 annosta 1,5 dl risottoriisiä 2 (n.600g) kesäkurpitsaa 2-3 tomaattia 1/2 pakettia (125g) Koskenlaskija-sulatejuustoa 1 iso sipuli 1 tl suolaa 1 tl basilikaa 2 dl ruokakermaa 1/2 dl kevytmaitoa pinnalle 1 paketti pekonia (140g) Mittaa riisi uunivuokaan. Kuuitoi kesäkurpitsat, tomaatit sekä juusto ja leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Lisää uunivuokaan, mausta ja sekoita. Lisää kerma ja maito. Kypsennä 225 asteessa 25min. Leikkaa pekoniviipaleet 3 osaan ja lisää tasaisesti vuoan pinnalle. Kypsennä vielä n. 20min kunnes pekoni on rapeaa.  

Avainsanat: pekoni paketti muu maito kesä kesäkurpitsa kerma keksiä juusto iso dl basilika annos saada ruokakerma riisi resepti pitää vuoaka uunivuoka tomaatti suunta suola sulatejuusto sipuli sinä


blogivirta.fi