Tänään on 21.07.2019 23:25 ja nimipäiviään viettävät: Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Jonna, Hannele, Hanne, Joanna ja Jenny. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Mutukokkausta:

Suklaa-vadelmakakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Ohje on melkein suoraan Herkkukirpun blogista - kiitos Kirpulle maistuvasta kakkuvinkistä! Pohja: 100g voita 100g tomusokeria 2 tl vanilliinisokeria 5 keltuaista 200g taloussuklaata (sulaa) 5 valkuaista 1 dl sokeria 2 dl vehnäjauhoja Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Erottele viiden kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset ja sula taloussuklaa voi-sokerivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja taloussokeri kuohkeaksi. Nostele ja sekoittele valkuaisvaahto varovasti taikinaan (älä vatkaa). Lisää lopuksi vielä vehnäjauho. Sekoita varovasti (älä vatkaa). Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa, 175 asteessa vajaa tunti. Täyte: 2 dl kermaa 200g vadelmia 2 rkl sokeria 3-4 liivatelehteä Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset pakastevadelmat) ja lisää vanillavaahtoon. Makeuta vaahtoa sokerilla. Valmista liivateneste liivatelehtipakkauksen takana olevan ohjeen mukaan ja lisää se vaahtoon. Paseerasimme vadelmista siemenet pois. Leikkaa pohja 2-3 osaan, kostuta tarvittaessa esim. maidolla. Täytä kakku paistovuokaansa ja anna vadelmatäytteen jähmettyä kakun väliin jääkaapissa n. 4 tuntia Kuorrutus: 2 dl kermaa 200 g taloussuklaata Laita suklaa ja kerma kattilaan, kuumenna ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle. Meidän kuorrutus oli vähän liian notkeaa ja valui reunojen yli lammikoksi, mutta eipä se makua haitannut. Viirutimme kakun pinnan vielä sulatetulla valkosuklaalla.

Avainsanat: vuoka voidella voi vehnäjauho varovainen vaniljasokeri valmis valkosuklaa vadelma vaahto uuni täyte tunti tomusokeri taikina sula suklaa sokeri siemen sekoittaa pohja pinna ohje maku maito kuumenna kuorrutus kuohkea kerma kattila kananmuna kakku jääkaappi hetki dl blogi anna 100g


blogivirta.fi