Tänään on 21.08.2019 02:39 ja nimipäiviään viettävät: Soini, Veini ja Sven. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Anissette kokkailee:

Helppo ja hyvä saaristolaisleipä

Julkaistu: · Päivitetty:

  Tämän saaristolaisleivän teko on helppoa, aineet vain sekaisin, taikina kahteen pitkulaiseen vuokaan ja tunnin kohotuksen jälkeen 1,5 tunnin ajaksi uuniin. Tekeminen on siis helppoa, mutta siihen kannattaa ryhtyä hyvissä ajoin. AINEKSET: 1 litra piimää 100 g hiivaa 2 dl siirappia 3 dl rouhittua ruismallasta (kaljamallas) 5 dl ruisjauhoja  9 dl vehnäjauhoja 2,5 tl suolaa (fenkolinsiemeniä) voita vuoan voiteluun VALMISTUS: Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää sekaan suola, siirappi, mallas ja jauhot. Sekoita. Kaada taikina kahteen vuodeltuun vuokaan ja anna kohota tunti. Paista leipiä 175 C: ssa ~1,5 tuntia.

Avainsanat: vuoka vuoaka voitelu valmistus uuni tunti teko tekeminen taikina suola siirappi sekaisin saaristolaisleipä ruisjauho piimä mallas litra leipä kädenlämpöinen jauhot hiiva helppo dl anna aines aine


blogivirta.fi