Tänään on 22.03.2019 22:08 ja nimipäiviään viettävät: Vihtori, Viktor ja Viktoria. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Anissette kokkailee:

Teriyaki meatball bowls

Julkaistu: · Päivitetty:

    Nam nam mitä herkkua tulikaan kokeiltua! Ohje äkkiä talteen, sillä näitä pitää tehdä pian uudestaan :)   LIHAPULLAT 450 g jauhelihaa 1 iso kananmuna ½ cup leipämuruja 1 murskattu valkosipulinkynsi 5 cm tuoretta inkivääriä ½ rkl soijakastiketta 2 kevätisipulia varsineen (tai purjoa) 10-15 pyöräytystä mustapippurimyllystä TERIYAKIKASTIKE 1/4 cup soijakastiketta 1/4 cup ruskeaa sokeria 1/4 cup vettä ½ rkl seesamiöljyä 1/2 rkl riisiviinietikkaa 2,5 cm tuoretta inkivääriä 1 rkl maissitärkkelystä 1/2 rkl seesaminsiemeniä RIISIKULHOIHIN 2½ cups jasmiiniriisiä 3¾ cups vettä 2 kevätsipulia (tai vähän purjoa)   Työohjeet Kuumenna uuni 200 C. Kaikki ainekset sekaisin jauhelihan kanssa. Pyörittele noin ruokalusikallisen kokoisia lihapullia, taikinasta pitäisi tulla noin 30 kpl. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia. Keitä riisi. Valmista teriyaki-kastike. Laita kattilaan soija, vesi, sokeri, etikka ja seesamiöljy, raasta sekaan inkivääri. Kuumenna matalalla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut (muutama minuutti).  Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä, kaada kattilaan kastikkeen sekaan. Keitä kunnes paksuuntuu, lisää sitten seesaminsiemenet. Kun lihapullat tulevat uunista, pyörittele ne kastikkeessa. Sekoita riisi ilmavaksi haarukalla. Rakenna annokset laittamalla kulhoon riisi pohjalle, sopiva määrä lihapullia päälle, niiden päälle kastiketta maun mukaan ja lopuksi vähän kevätsipulisilppua. 

Avainsanat: seesaminsiemen ruskea riisi raastaa pohja pitää ohje mitä minuutti maissitärkkelys lämpö lihapulla kuumenna kulho kattila kastike kananmuna jauheliha iso inkivääri herkku haarukka etikka annos aines vesi valmis valkosipulinkynsi uuni teriyaki taikina sokeri soijakastike sekaisin seesamiöljy


blogivirta.fi